Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

08.03.2007 / Teemu Arminen

Ralliautoilun SM-sarjan talvikauden viimeisistä pisteistä kamppaillaan tulevana lauantaina Laukaassa. Riihimäkeläinen Teemu Arminen starttaa kilpailuun tavoitteenaan sijoitus N-ryhmän kolmen parhaan joukossa.
- Kolmen joukkoon lähdetään ajamaan, ehdottomasti. Kauden avauksessa oltiin viidensiä ja saatiin tilille yksi pohja-aika. Nilsiässä ennen hylkäystä oltiin neljäntenä aikojen ollessa nousujohteisia, joten kyllä uran ensimmäinen podiumpaikka on nyt haussa, Arminen painottaa. Samalla tavoitteena on napata Subaru Challengen korkeimmat pisteet.

Ajotuntumaa on pidetty yllä niin rallivalmennusryhmän leirillä, Hausjärven Talvirallisprintin 0-autotehtävien kuin oman testierikoiskokeenkin merkeissä. Kilometrejä on viime viikkojen aikana kertynyt alle reippaasti hyvin erilaisilla teillä ja vaihtelevissa olosuhteissa.
- Etenkin keskiviikon testipätkä oli erittäin valaiseva ja kerta kerralta auton suorituskyvystä saa enemmän irti. Vaikka kokeilimme joitain uusia juttuja, niin palasimme lopulta alkuperäisiin säätöihin. Auto tuntuu nyt todella hyvältä, kartanlukija Seppo Varmavuo toteaa.

Subaru Imprezaa ohjastava pari starttaa reitille numerolla 17. Tällä kertaa hiukan suurempi numero voi olla sopiva, sillä keskiviikon testeissä tie puhdistui loppua kohden paremmaksi.
- Meille tuo paikka sopii mainiosti, sillä tie puhdistui 15 ajokerran jälkeen ja pidot olivat yllättävän hyvät. Lisäksi takaa on hyvä tarkkailla tilannetta. Joka tapauksessa, alusta lähtien on painettava täyttä. Yhtään ei ole varaa katsella, mikäli kärkikahinoissa meinaa olla mukana, Varmavuo korostaa.

- Nyt on hyvä fiilis lähteä taistelemaan kärkisijoista ja kyllä ne Nilsiän tapahtumat kasvattivat sarvet päähän, joten taistelutahtoa löytyy, Teemu ja Seppo vakuuttavat.


Timo Rintakoski
040 521 2678

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa