Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

08.03.2007 /

Ralliautoilun SM-sarjan talvikauden viimeisistä pisteistä kamppaillaan tulevana lauantaina Laukaassa. Riihimäkeläinen Teemu Arminen starttaa kilpailuun tavoitteenaan sijoitus N-ryhmän kolmen parhaan joukossa.
- Kolmen joukkoon lähdetään ajamaan, ehdottomasti. Kauden avauksessa oltiin viidensiä ja saatiin tilille yksi pohja-aika. Nilsiässä ennen hylkäystä oltiin neljäntenä aikojen ollessa nousujohteisia, joten kyllä uran ensimmäinen podiumpaikka on nyt haussa, Arminen painottaa. Samalla tavoitteena on napata Subaru Challengen korkeimmat pisteet.

Ajotuntumaa on pidetty yllä niin rallivalmennusryhmän leirillä, Hausjärven Talvirallisprintin 0-autotehtävien kuin oman testierikoiskokeenkin merkeissä. Kilometrejä on viime viikkojen aikana kertynyt alle reippaasti hyvin erilaisilla teillä ja vaihtelevissa olosuhteissa.
- Etenkin keskiviikon testipätkä oli erittäin valaiseva ja kerta kerralta auton suorituskyvystä saa enemmän irti. Vaikka kokeilimme joitain uusia juttuja, niin palasimme lopulta alkuperäisiin säätöihin. Auto tuntuu nyt todella hyvältä, kartanlukija Seppo Varmavuo toteaa.

Subaru Imprezaa ohjastava pari starttaa reitille numerolla 17. Tällä kertaa hiukan suurempi numero voi olla sopiva, sillä keskiviikon testeissä tie puhdistui loppua kohden paremmaksi.
- Meille tuo paikka sopii mainiosti, sillä tie puhdistui 15 ajokerran jälkeen ja pidot olivat yllättävän hyvät. Lisäksi takaa on hyvä tarkkailla tilannetta. Joka tapauksessa, alusta lähtien on painettava täyttä. Yhtään ei ole varaa katsella, mikäli kärkikahinoissa meinaa olla mukana, Varmavuo korostaa.

- Nyt on hyvä fiilis lähteä taistelemaan kärkisijoista ja kyllä ne Nilsiän tapahtumat kasvattivat sarvet päähän, joten taistelutahtoa löytyy, Teemu ja Seppo vakuuttavat.


Timo Rintakoski
040 521 2678

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa