Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

08.03.2007 / Kosti Katajamäki

Rallin SM-sarjan talvikausi huipentuu lauantaina Laukaan Peurunkarallissa. Kosti Katajamäki on aloittanut kauden loistavasti. Hän voitti heti avausosakilpailun, ja on siitä saakka pitänyt SM-sarjan (iso N-ryhmä) ykkössijaa itsellään. Laukaalla Katajamäki ja kartanlukija Lasse Hirvijärvi liimaavat RRE-tallin Mitsubishi Lancer Evolution IX -auton oviin kärkipaikkaa kuvaavat keltaiset numerolaput.
- Numerolla yksi mennään. Lähtöpaikalla ei ole merkitystä, sillä kovimmat kilpailukumppanit tulevat heti perässä seuraavina. Kyllä pelin henki on se, että kaasu laitetaan pohjaan ja katsotaan sitten maalissa miten kävi. Luonnollisesti tavoitteena on voittaa ja kasvattaa SM-sarjan pistejohtoa, mutta tiedän, että se vaatii taas ihan nappisuorituksen. Yksi vaihdemissi voi merkitä johtopaikan menettämistä. Kilpailu on nyt todella kovatasoista ja tiukkaa, Katajamäki sanoo.

Katajamäki teki tänä vuonna paluun MM-sarjasta kotimaisiin ralliympyröihin. Alkukausi on mennyt totutellessa uusiin ympyröihin ja uuteen autoon. Ennen Laukaan kisaa kuski sai alleen lisää tärkeitä testikilometrejä. Toki kuskin tavoitteena on palata takasin WRC-autoon ja MM-sarjaan vielä tänä vuonna.
- Vauhti on kasvaa koko ajan. Mitä enemmän ajaa, sitä tutummaksi tämä nykyinen työkalu eli N-ryhmän auto tietysti tulee. RRE on myös kehittänyt autoa koko alkukauden ajan entistä paremmaksi. Olen positiivisesti yllättynyt miten hienoja autoja N-ryhmän huippuautot tänä päivänä ovat. Lasse Lammella on iso vaikutus siihen, että auto sopii minun käteen. Hän oli nytkin testissä mukana, Katajamäki kertoo.

Laukaalla ajetaan lauantaina kuusi erikoiskoetta. Katajamäen (30,5 pistettä) SM-johto Juha Saloon on 2,5 ja hallitsevaan suomenmestariin Jari Ketomaahan 3,5 pistettä. Laukaan jälkeen sarjassa on kolmen kuukauden mittainen kevättauko.

www.kostiwrc.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa