Facebook Twitter Email Pinterest

Joni Mäkelä

09.03.2007 / Joni Mäkelä

Ralliautoilun SM-sarjan N-ryhmässä menestyksestä kilpailee monta kokenutta rallikuljettajaa - aina MM-sarjan paluumuuttajista lähtien. Sarjassa ajaa myös nuoremman polven ralliautoilijoita, jotka yrittävät laittaa kapuloita konkareiden rattaisiin. Yksi tällainen kuljettaja on tamperelainen Joni Mäkelä, joka on menestyksekkäästi nostanut vauhtia SM-kilpailusta toiseen. Kolmen ajetun kilpailun jälkeen Mäkelä II-kuljettajansa Toni Näsmanin kanssa ovat seitsemännellä sijalla, 23 pistettä viime vuonna Fordin tehdasautolla MM-sarjaa tahkonutta sarjajohtajaa, Kosti Katajamäkeä perässä.

Kilpailukauden neljäs ja samalla viimeinen SM-talviralli kaasutellaan lauantaina Laukaassa. Kilpailukeskuksen nimeä kantavassa SM Peurunkarallissa kurvaillaan yhteensä 6 erikoiskoetta ja noin 108 erikoiskoekilometriä. Mukana on Suomen MM-rallista tuttuja erikoiskokeita kuten Lankamaa ja Valkola. Mäkelä ja Näsman starttaavat reitille lähtönumerolla 15. Kilpailukalustona heillä on PrintSport Racingin Mitsubishi Lancer Evolution VIII.
- Mielenkiintoinen ralli tulee olemaan. Ilmojen herra on luvanut jopa +5 lämpöastetta, joka edesauttaa nopean kisabaanan muuttumista sohjomössöksi. Odotettavissa onkin, että meidän lähtönumerollamme tulee olemaan todella liukasta, sillä edellä lähteneet kilpailijat ovat raapineet tien kuralle. Meidän tehtävänämme taitaa olla tien putsaaminen sohjosta. Se ei ole hyvä juttu, spekuloi Mäkelä.

- Ennakkotestit sujuivat erinomaisesti ja meillä on maitti päällä. Kuluneet kolme viikkoa on tiiviisti analysoitu edellisen osakilpailun suoritusta. SM Peurunkarallissa tarkoituksenamme on nostaa rimaa jälleen hieman ylöspäin ja olla tuloslistalla N-ryhmän viiden nopeimman kuljettajan joukossa. Tavoite on kieltämättä kova ottaen huomioon lähtönumeromme sekä sillä vallitsevat olosuhteet, tuumaili II-kuljettaja Näsman.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 138 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 113 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 79 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 78 pistettä KoMoKe (R5)
5. Tommi Jylhä / Kimmo Nevanpää 52 pistettä JyvUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2025

     1. 17.-18.1. SM Ralli, Kuopio
     2. 30.1-1.2. 60. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
     3. 7.-8.3. SM Savonlinna Ralli, Savonlinna
     4. 23.-24.5. SM Länsirannikon Ralli, Turku
     5. 11.-12.7. SM Ralli, Kouvola
     6. 15.-16.8. SM Ralli, Lahti
     7. 26.-27.9. SM Seinäjoki Ralli, Seinäjoki

SM-sarja sosiaalisessa mediassa