Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

09.03.2007 /

Ralliautoilun SM-sarja jatkuu lauantaina Laukaassa. Lammilainen ralliautoilija Matti Rantanen starttaa kilpailuun osittain toipilaana, sillä edellisen, Nilsiän osakilpailun jälkeen Matti on joutunut ottamaan kaksi antibioottikuuria pitkän sitkeän flunssan voittamiseksi.

- Nyt alkaa elämä hiljalleen voittaa, vaikkei olo olekaan aivan täydellinen. Onneksi kunto on parantunut sen verran, että olemme päässeet harjoittelemaan sekä testaamaan uusia alustansäätöjä, hän kertoo.

Rantanen on päässyt ajamaan kilpailuviikolla kolmasti ja mittariin on kertynyt mukavat noin 200 kovavauhtista testikilometriä Mitsubishi Lancer Evo VIII:llä.
- Maanantaina ajettiin omalla testipätkällä, keskiviikkona käytiin Saarijärvellä ja torstaina ajettiin Evolla vielä varmistus, että kaikki toimii suunnitellusti. Nyt alla on mukavasti kilometrejä, joten kilpailuun ei tarvitse lähteä aivan kylmiltään, kuten Nilsiässä. Ei mene ykkönen tuntumaa hakiessa, vaan heti alusta alkaen voi painaa täysillä, Matti painottaa.

Päätavoitteekseen Rantanen listaa aikaeron kaventamisen luokan kärkeen verrattuna talven aiempia osakilpailuja pienemmäksi.
- Vauhdin nostaminen ja paremmat erikoiskoeajat ovat oikeastaan olleet tämän talven pääteemat. Sijoitustavoitteita ei kauheasti ole aseteltu, mutta vauhdin nostaminen ja tason ylläpito tarkoittaa sijoitusta viiden parhaan joukossa, Matti listaa Peurunkarallin tavoitteitaan.

Lauantaina kello 11.00 alkavan rallin lammilainen uskoo olevan hankala, koska kelit ovat nyt erittäin kosteat.
- Reitti on pitkälti sama kuin viime vuonna ja uskon, että ratkaisu jää päätöspätkälle Valkolaan. Se on haastava erikoiskoe, sillä siellä on paljon rytminmuutoksia. Pätkältä löytyy erittäin nopeita kuin tarkasti ajettavia ahtaita osuuksia. Lisäksi plussan puolelle kohoava lämpötila ja vesisade antavat oman lisähaasteensa. Mutta katsotaan mitä eteen tulee ja hoidetaan oma osuus mahdollisimman hyvin, niin eiköhän siitä hyvä tule, Matti pohtii nuotitusjakson alla.

Matti Rantanen starttaa kartturinsa Jan Lönegrenin kanssa reitille numerolla 16.

www.mattirantanen.net

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa