Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

12.03.2007 / Jani Salomaa

Riihimäkeläisen Jani Salomaan kilpailukalenteriin oli merkitty viikonlopulle kaksi kilpailua. SM-ralli lauantaina Laukaassa ja kansallinen rallisprint sunnuntaina Keuruulla.

Viikonlopun päätavoite oli päästä maaliin mahdollisimman ehjän ja nousujohteisen ajon jälkeen Laukaan SM-rallissa. Kilpailu päättyi kuitenkin keskeytykseen jo toisen erikoiskokeen jälkeen.
- Kakkosen loppupäässä voimansiirrosta alkoi kuulua kovaa pauketta, joten emme uskaltaneet jatkaa. Huoltoparkissa asia tutkittiin ja syyksi paljastui rikkoutunut jakovaihteisto. Silloin harmitti todella paljon, sillä eniten tässä vaiheessa tarvitaan nimenomaan kisakokemusta nelivetoisen ohjaimista, Jani kertaa.

Asioita hetken punnittuaan päätettiin auto laittaa samoin tein kuntoon ja ajaa rallisprint Keuruulla. Uusi vaihdelaatikko sekä takaperä saatiin lainaksi Tommi Mäkinen Racingilta. Auto saatiin kuntoon ja näin Jani Salomaa pääsi osallistumaan sunnuntaiseen sprintiin.

Pyhän kilpailu sujui lauantaita paremmin ja saalina oli yleiskilpailun neljäs ja luokan kolmas sija.
- Olihan sitä mukavaa noiden lauantain tapahtumien jälkeen saada alle ehjä kilpailu ja päästä pokkaamaan. Aika penkin alle tämä talvi on muutoin mennyt ja kisakilometrit jääneet vähälle. Tänä viikonloppuna korostui jälleen kerran hyvän huollon merkitys. Miehet tekivät todella ison työn, joten heille todella suuri kiitos. Kiitoksia pitää lähettää myös Reinersin Eskolle, joka järjesti meille tarvittavat osat ja tilat remontille. Ilman näitä ihmisiä olisi sunnuntain kilpailu jäänyt väliin, Jani painottaa.

Salomaa Racingin ohjelmassa on vielä pari asiakastilaisuutta, mikäli keliolosuhteet sallivat. Sitten alkaa auton huolto kesäkautta varten.

- Auto pitää saada huollettua niin, että se on kunnossa heti kun keväällä pääsee ajamaan. Tavoitteena on kuitenkin kauden aikana nostaa vauhtia, eikä se onnistu harjoittelematta. Ennen kesäkuussa Keravalla ajettavaa SM-rallia alle pitää saada reippaasti kilometrejä kilpurin kanssa, Jani kertoo.

www.janisalomaa.com

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 4.-5.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-1.10. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa