Facebook Twitter Email Pinterest

Heikki Westerlund

12.03.2007 / Heikki Westerlund

Perjantaina nuotitusjaksolla oli tiet hyvin loskaisia ja paikoitellen jo sora oli esissä. Kisan alkaessa olivat tiet järjestäjän puolesta kuitenkin lanattu, joten ainakin meidän numerolla ne olivat suht hyvässä ajokunnossa olosuhteisiin nähden. Paikoitellen varsinkin jarrutuspaikoissa oli soraa esillä, joten renkaat olivat kovilla.

Kisa alkoi osaltamme mainiosti. Teimme auton alustaan ennen kisaa muutoksia, joilla auton ajettavuus muuttui oleellisesti parempaan suuntaan. Ajoimme ensimmäiselle erikoiskokeelle 7. sijalle yleiskilpailussa ja toisella erikoiskokeella 9. sijalle yleiskilpailussa.

Ongelmat alkoivat jo tuolla pitkällä (29,20 km) kakkos ek:lla vitosvaihteen osalta. Vaihde ei alkuun pysynyt päällä ja lopuksi se ei mennyt päälle lainkaan. Pääsimme ek:n maaliin ja ajoimme siitä huoltoon. Huollossa ei paljon muuta ollut tehtävissä kuin vaihtaa öljyt vaihdelaatikkoon jotta ylimääräiset metallin-purut tulisivat ulos. Laatikko piti kovasti jo ylimääräistä ääntä, mutta totesimme yrittävämme jatkaa kisaa ilman vitosvaihdetta ja mennä niin kovaa kun sillä siten vain pääsisi. Riski vaihdelaatikon isompaankin tuhoutumiseen oli olemassa, mutta koska olimme kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen A ryhmässä hienosti 3. sijalla ja yleiskilpailussa sijalla 9., olimme valmiita ottamaan tämän riskin, jotta saisimme kisasta pisteitä kotiinviemisiksi.

Huollosta lähtiessämme laatikko meni kuitenkin totaalisesti jumiin, joten kisa oli jätettävä kesken. Voihan harmi! Vaihdelaatikossa piti edellisen huollon jälkeen olla vielä reilusti ajettavia kilometrejä jäljellä, mutta tällaista tämän tekniikan kanssa on. Hyvä tulos jäi nyt saavuttamatta ja piste-taulukkoomme kirjataan tästä kisasta pyöreä nolla.

SM rallia ajetaan seuraavan kerran Keravalla 16. päivä kesäkuuta. Palaan ralliasioihin kesän kynnyksellä...


Ystävällisin terveisin
Hessu Westerlund
GSM 0400/485041
http://www.rtv-westerlund.fi/rallyteamwesterlund/

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa