Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

12.03.2007 / Toni Klemets

Toni Klemets aloitti rallin SM-sarjan talvikauden päättäneen Laukaan osakilpailun vahvasti. Turkulainen Mitsubishi -kuljettaja ajoi pitkään sijalla neljä, ja taisteli jopa ison N-ryhmän kakkossijasta. Harmittava tekninen vika voimansiirrossa kuitenkin romutti toiveet hyvästä lopputuloksesta. Klemets ja kartanlukija Panu Plosila putosivat viimeisellä erikoiskokeella sijalle seitsemän.
- Alku meni tosi hyvin. Se oli ehdottomasti urani parasta vauhtia talvella. Sekuntitaistelu oli tiukkaa ja oltiin niin hyvin siinä mukana. Keli oli vaativa, sillä pitovaihtelu oli suurta. Välillä oli lunta ja jäätä, välillä sellainen loskakerros ja jossain jopa hiekkakin näkyvissä. Viimeisellä erikoiskokeella voimaansiirrosta kuitenkin hajosi jotain, ja jouduttiin tulemaan pelkällä takavedolla. Harmittava juttu, mutta toisaalta niistä ensimmäisistä erikoiskokeista jäi positiivinen fiilis, Klemets raportoi.

Laukaan kisan voitti kokenut Juha Salo. Klemets jäi hänestä 1.16 minuuttia. SM-sarjan yhteispisteissä Salo (43 pistettä) nousi kärkeen. Talven neljän osakilpailun jälkeen Klemets (18,5 p.) on viidentenä. Kausi jatkuu kevättauon jälkeen kesäkuussa Keravalla.
- Kahden kärki näyttää nyt vähän karkaavaan. Pronssisijaan on kahdeksan ja puoli pistettä, joten se on vielä mahdollista. Olen ajollisesti talveen ihan tyytyväinen. Vähän oli jokaisessa kisassa pientä ylimääräistä ohjelmaan tekniikan puolelta. Nyt aloitetaan valmistautuminen kesäkauteen, joka on ollut jostain syystä aina minulle talvea parempi, Klemets mietti.


Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa