Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

12.03.2007 / Jukka Ketomäki

Kuluvan SM-rallikauden päätös ajettiin Laukaalla lämpimän sään sulattamassa sohjossa. Reitti oli vedetty Jyväskylän MM-rallista tutuille erikoiskokeille ja nimet Lankamaa, Valkola ja Laukaa takasivat, että reitillä tulisi olemaan vauhtia ja vaativuutta.

Jukka Ketomäki lähti reitille SM-sarjan nelospaikalta aikeenaan ajaa kärkisijoista.
- Olemme saaneet autoon oman moottorin. Kaiken pitäisi olla kunnossa ja niin pitää ollakin kun vastassa on Katajamäki, Salo, Ketomaa, Alen, Klemets ja Arminen, Ketomäki luetteli vastustajiaan.

Kilpailu käynnistyi Ketomäen osalta ihmettelyllä.
- Omasta mielestäni ykköspätkä tuli ihan mukavasti, mutta aika oli huono. Kakkosena ajetulla Lankamaalla aika oli sitten jo kohdallaan ja nousimme kisan kakkospaikalle, Ketomäki kertasi aloitusta.

Huollon jälkeisellä kolmospätkällä Ketomäen kilpailu sai uuden käänteen.
-Perä jäi yhdessä oikeassa vähän roikkumaan ja takapyörä kopsahti kiveen. Iskun seurauksena pyörännapa vääntyi ja vanne murtui. Jouduimme ajamaan vielä nelospätkänkin vikuroivalla autolla ja siellä auto sitten pyörähti ja jouduimme vekslailemaan sitä oikeaan suuntaan, ryhmän kuudenneksi pudonnut Ketomäki puhisi huollossa.

Kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä ryhmän kolmantena ollut Katajamäki, Klemets, Arminen ja Ketomäki olivat kaikki kahdeksan sekunnin sisällä, joten syytä puristukseen löytyi.
-Emme saaneet autoa täysin kuntoon, sillä tarvittavaa varaosaa ei ollut. Tästä huolimatta rallin kaksi viimeistä pätkää tulivat ihan reippaasti ja onnistuimme nousemaan N-ryhmän nelospaikalle, joten olosuhteisiin nähden sijoitukseen pitää olla tyytyväinen. Tänään olisi ollut mahdollisuus ehkä kakkospaikkaan ilman pyörähdystä ja paria pikkuvirhettä, mutta Salon vauhtiin emme olisi pystyneet, Ketomäki tunnustaa.

Paras Ison A-ryhmän kuljettaja oli Jussi Välimäki, joka sijoittui yleiskilpailun toiseksi. SM-sarja jatkuu seuraavan kerran kesäkeleillä. Moottorit käynnistetään 16.6 Keski-Uusimaa SM-ralliin, Keravalla.

Peurungasta Äänekoskelle

Jukka Ketomäki päätti talvikautensa heti Peuruka-rallin jälkeisenä päivänä ajetussa Hautra rallissa, Äänekoskella.
-Kilpailu oli uuden tyyppinen "single venue", eli yhden paikan ralli. Kyseessä on lajin kokeilukilpailu ja se tapahtuu järven jäälle auratuilla teillä. Erikoiskokeita ajetaan neljä, joista muodostuu yhteensä 24 EK-kilometriä.

-Ihan mukava kokemus, mutta pyörähdin ja auto sammui. WRC:n kuumana käynnistäminen olikin sitten tarina sinänsä ja aikaa operaatioon hukkui minuutti, luokkansa viimeiseksi jäänyt Ketomäki naureskeli.

-Kuitenkin mukava kisa ja pääasia oli että Saimme testattua WRC Skodan toimivuuden kisaolosuhteissa, Ketomäki päättää.

Subaru Challenge
http://www.subaru.fi/challenge
http://www.tommimakinen.com/

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa