Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

21.03.2007 / Jari Ketomaa

Jari Ketomaan SM-kultaa arvostetaan myös Japanissa

Viime vuosi oli Jari Ketomaan ralliuran menestyksekkäin kausi. Mitsubishi Lancerin tuoreimman Evo IX -kehitysversion rakentanut Ketomaa voitti ison N-ryhmän Suomen mestaruuden vahvan kauden jälkeen. 28-vuotias mikkeliläinen ajoi viime vuoden sarjassa kolme voittoa, kaksi kakkossijaa ja kaksi kolmossijaa.

Menestys pistettiin merkille myös Mitsubishin tehtaalla Japanissa, ja suomalaiskuskille myönnettiin arvostettu Driver of the year -palkinto. Palkinnon myönsi Mitsubishi Motors Corporationin puolesta, general manager, Hikosaburo Shibata.
- Henkilökohtaisesti arvostan tämän palkinnon todella korkealle. Paljon olemme oman tiimini kanssa tehneet töitä menestyksen eteen. Sen jälkeen saavutetut hyvät tulokset ja palkinnot maistuvatkin erityisen makealta, Jari Ketomaa kiitteli.

- Tietenkin tämä palkinto osoittaa arvostusta myös kotoista rallin SM-sarjaakin kohtaan. Maailmalla on varmasti tiedossa se, että kuinka kova taso meillä täällä on.

- Mitsubishilla ajetaan rallia ympäri maailman, kaikissa maanosissa ja menestystäkin on tullut laajalla rintamalla. Kun tämä vuosittainen palkinto sitten osui minun kohdalleni, niin tuntuuhan se tietenkin hyvältä, Ketomaa totesi.

Koko Jari Ketomaan tiimi ja taustajoukot saivat myönnetystä palkinnosta lisää virtaa. Kesäkautta kohti valmistaudutaan nyt huolellisesti, ja Ketomaa lähtee tavoittelemaan lisää ykkössijoja talvikaudella saavutettujen kahden osakilpailuvoiton jatkoksi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa