Facebook Twitter Email Pinterest

Petri Lehtovirta

14.06.2007 / Petri Lehtovirta

Petri Lehtovirta starttaa Keski-Uusimaa SM-ralliin Neste Oil Ralli mielessään

Lahtelainen ralliautoilija Petri Lehtovirta II-kuljettajansa Juha Kanervan kanssa yhdessä 151 muun ralliparin kanssa korkkaavat tulevana viikonloppuna Keravalla Keski-Uusimaa SM-rallissa kesäkauden ralliautoilun SM-sorakauden avatuksi. Edessä on kilpailukauden viides ja samalla ensimmäinen soralla ajettava SM-osakilpailu, joka sisältää seitsemän erikoiskoetta ja noin 104 erikoiskoekilometriä.
 
Pitkä lähes kolmen kuukauden kevättauon aikana Lehtovirta Racing on saanut arvostettua oppia moninkertaisen ralliautoilun Suomen mestarin Juha Salon toimesta. Petri on istunut Juhan vieressä testierikoiskokeella ja nähnyt miten nelivetoista, turboahdettua kilpailukalustoa pitää viedä jotta kilpailujen voitoista on mahdollista taistella. Kevättauon aikana myös tiimin kilpailukalusto, Subaru Impreza WRX STin alustapuoli on saanut uutta virtaa. Siitä on vastannut ralliautoilun SM-sarjaa useita vuosia kärjessä ajanut sekä Citroenin tehdastiimin testikuljettajana tunnettu Juuso Pykälistö.
 
- Olemme tehneet kehitystyötä kuljettajan ja auton eteen tähdätäksemme kauden pääkilpailuun, Neste Oil Ralliin. Juha ja Juuso ovat antaneet tiimillemme runsaasti uutta virtaa kohti elokuista keskisuomalaista soraseikkailua. Oli fantastista ja erittäin opettavaista päästä ralliautoilun Suomen Mestarin kyytiin ja saada arvokkaita vinkkejä omaan kilpailutoimintaani. Myös Juusolle pitää antaa täysi tunnustus automme alustan kehittämisen eteen, kiitteli Lehtovirta rallikavereidensa panosta.
 
- Keski-Uusimaa SM-ralli toimii meille testikenttänä emmekä siten ole asettaneet kilpailulle mitään tavoitteita. Pääasia on että näkisimme maalilipun ja siten saisimme täydet ja tärkeät soralla ajettavat erikoiskoekilometrit alle, Lehtovirta suunnitteli.

Lehtovirta II-kuljettajansa Juha Kanervan kanssa starttaavat kilpailuun lähtönumerolla XX. SM-sarjan N-ryhmän pisteiden lisäksi Lehtovirta Racing kaasuttelee Subaru Challengen sarjapisteistä. Kilpailu starttaa Keravan kilpailukeskuksesta aamulla klo 9 ja ensimmäistä kilpailijaa odotellaan maaliin iltapäivällä viiden jälkeen.Lisätietoja löydät tiimin kotisivuilta osoitteesta www.lehtovirtaracing.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa