Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

16.06.2007 / Jari Ketomaa

Kesäkauden avaavaan Keski-Uusimaa SM-ralliin ilmoittautui 152 autokuntaa. Kolmen eri SM-luokan pistekamppailusta on ennakoitu tulevan yhtä tiukkaa kuin alkukauden neljässä SM-osakilpailussakin.

Ralli käynnistyy lauantaina 16. kesäkuuta Keravalta klo 9.01. Mikkelin UA:ta edustava kaksikko Jari Ketomaa ja Miika Teiskonen starttaavat Mitsubishi Lancerillaan reitille numerolla 3.
Ison N-ryhmän hallitseva Suomen mestari Ketomaa ei ujostele ilmoittaa tavoitettaan: voitosta lähdetään ajamaan.

- Olo on luottavainen kesäkauden kynnyksellä. Takana on onnistuneet testit keskiviikkona. Alla on myös yksi testikilpailu toukokuussa Latviassa, jolloin tämän kesän voittotili päästiin jo avaamaan, Ketomaa kertasi.
- Keravan osakilpailun voitosta tulee varmasti kova kisa. Nähtäväksi jää, että pystymmekö taistelemaan myös yleiskisan voitosta N-ryhmän autolla. Täydet SM-pisteet ovat tähtäimessä.

Keski-Uusimaa SM-ralli sisältää seitsemän erikoiskoetta ja yhteensä reilut 100 erikoiskoekilometriä. Kilpailussa ajetaan myös MM-rallista tuttu yleisö-EK Vantaan Vauhtikeskuksessa. Siellä yleisö pääsee vaivattomasti hyville katselupaikoille.

- Kyllä SM-ralliin sopii tällainen erikoiskoe. Se on katsojille helposti saavutettavissa ja oikein markkinoituna se palvelee koko lajia myös julkisuusnäkökulmasta. Kuljettajalle tällainen pikapyöritys ei tosin ole kaikkein nautittavin ajaa, Ketomaa tuumii.
- Reitillä on yleisö-EK:n lisäksi kolme kahteen kertaan ajettavaa erikoiskoetta. Perjantain nuotitusjaksolla kävi selväksi, että pätkät ovat vaativia ja nopeita.

- Kahteen kertaan ajettavat pätkät eivät tosin ole koskaan olleet suosikkejani. Olisihan se enemmän haastavaa, jos reitillä olisi mahdollisimman paljon erilaisia erikoiskokeita. Monesti aikaerot jäävät pieniksi, kun pätkiä ajetaan toiseen kertaan, Ketomaa kommentoi. 

Rallin keskitetty huolto sijaitsee Keravan Saviolla, jossa autokunnat käyvät päivän aikana kahteen otteeseen. Maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan kello 17.15 jälkeen.

Lisätietoja:
Jarno Saari
0400 959 565
 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa