Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

18.06.2007 / Jani Salomaa

 
Ralliautoilun SM-sarjan kesäkauden avaus Keravalla ei sujunut Riihimäen UA:ta edustavalta Jani Salomaalta suunnitelmien mukaan. Toisen erikoiskokeen puolivälissä jarrupoljin alkoi pehmetä ja kolmas erikoiskoe piti ajaa lähes jarruttomalla autolla. Huoltoparkissa havaittiin, että toinen takajarrusatula vuosi reippaasti jarrunestettä tiivistekumien petettyä. Huoltotyöt venyivät sen verran, että Salomaa myöhästyi aikatarkastusasemalta 11 minuuttia. Tästä napsahti tilille minuutti ja 50 sekuntia sakkoaikaa. Salomaa päätti jatkaa kilpailua, sillä edellinen maaliin pääsy on kauden avauksesta Rovaniemeltä tammikuussa. Maalissa Jani Salomaa oli kartturinsa Mikko Lappalaisen kanssa ison N-ryhmän 15, kun maaliin pääsi kaikkiaan 22 paria. Tilille tuli yksi Subaru Challengen piste.
- Ajosuoritukseni oli suht virheetön, mutta kun katsoo erikoiskoeaikoja, niin mahtaako ajo olla vielä hiukan liian varovaista? Onneksi saatiin jarrut jonkinmoiseen kuntoon ja päästin ajamaan kisa treenimielellä loppuun saakka. Kisakilometrejä kun ei oikein vielä ole alla tarpeeksi. Pari pätkää loppulenkillä meni jo kohtuuhyvin. Muutoin auto toimi hienosti läpi rallin, Salomaa summaa kilpailua.
Ralliautoilun SM-sarja jatkuu heinäkuun alussa Kouvolassa. Sitä ennen tarkoitus on paneutua erityisesti nuotittamiseen ajoharjoittelun lisäksi.
- Vaikka nuotitus meni ihan hyvin, niin huomattiin Mikon kanssa kisan aikana, että nuotti on välillä turhan varovainen ja turha varovaisuus näkyy heti pätkäajoissa. Siihen osa-alueeseen pitää nyt erityisesti paneutua, Jani korostaa.
 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa