Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

18.06.2007 / Jani Salomaa

 
Ralliautoilun SM-sarjan kesäkauden avaus Keravalla ei sujunut Riihimäen UA:ta edustavalta Jani Salomaalta suunnitelmien mukaan. Toisen erikoiskokeen puolivälissä jarrupoljin alkoi pehmetä ja kolmas erikoiskoe piti ajaa lähes jarruttomalla autolla. Huoltoparkissa havaittiin, että toinen takajarrusatula vuosi reippaasti jarrunestettä tiivistekumien petettyä. Huoltotyöt venyivät sen verran, että Salomaa myöhästyi aikatarkastusasemalta 11 minuuttia. Tästä napsahti tilille minuutti ja 50 sekuntia sakkoaikaa. Salomaa päätti jatkaa kilpailua, sillä edellinen maaliin pääsy on kauden avauksesta Rovaniemeltä tammikuussa. Maalissa Jani Salomaa oli kartturinsa Mikko Lappalaisen kanssa ison N-ryhmän 15, kun maaliin pääsi kaikkiaan 22 paria. Tilille tuli yksi Subaru Challengen piste.
- Ajosuoritukseni oli suht virheetön, mutta kun katsoo erikoiskoeaikoja, niin mahtaako ajo olla vielä hiukan liian varovaista? Onneksi saatiin jarrut jonkinmoiseen kuntoon ja päästin ajamaan kisa treenimielellä loppuun saakka. Kisakilometrejä kun ei oikein vielä ole alla tarpeeksi. Pari pätkää loppulenkillä meni jo kohtuuhyvin. Muutoin auto toimi hienosti läpi rallin, Salomaa summaa kilpailua.
Ralliautoilun SM-sarja jatkuu heinäkuun alussa Kouvolassa. Sitä ennen tarkoitus on paneutua erityisesti nuotittamiseen ajoharjoittelun lisäksi.
- Vaikka nuotitus meni ihan hyvin, niin huomattiin Mikon kanssa kisan aikana, että nuotti on välillä turhan varovainen ja turha varovaisuus näkyy heti pätkäajoissa. Siihen osa-alueeseen pitää nyt erityisesti paneutua, Jani korostaa.
 

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 4.-5.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-1.10. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa