Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

18.06.2007 / Teemu Arminen

 

Keravalla ajettu ralliautoilun SM-sarjan kesäkauden avaus sujui Riihimäen UA:ta edustavalta Teemu Armiselta tavoitteiden mukaisesti. Kovavauhtinen kilpailu päättyi lopulta tiukan taistelun jälkeen yleiskilpailun neljänteen ja ison N-ryhmän kolmanteen sijaan. Näin riihimäkeläinen nappasi kartturinsa Seppo Varmavuon kanssa uransa parhaan sijoituksen viimeisen erikoiskokeen yleiskilpailun pohja-ajan siivittämänä.

- Nuotitus perjantaina paljasti, että reitti on todella huima ja nopeudet nousisivat todella koviksi. Perjantaina illalla ajoimme vielä pienen testin. Heti aamulla oli hyvä fiilis ja auto hyvin hanskassa, vaikka paikoin olikin vähän liukasta, Arminen kertoo.

Ensimmäisellä huoltotauolla Esko Reiners kävi kertomassa Tommi Mäkisen aamulla Puuppolassa ajamien testien tuloksista ja suositteli joitain muutoksia Subaru Imprezan alustaan. Muutokset tehtiin ja ne osuivat nappiin.
- Auto muuttui rauhallisemmaksi, eikä perä enää karkaillut, kuten aiemmin. Pystyin ajamaan enemmän keula edellä. Täytyy kyllä lähettää kiitokset säätövinkeistä Tommille, nyt auto on entistä parempi, Teemu toteaa tyytyväisenä.

Kilpailun loppulenkillä Toni Klemets hyökkäsi tosissaan ja oli jo neljännen erikoiskokeen jälkeen 0,2 sekunnin päässä Armisesta. Teemu kesti paineet ja kilpailu huipentui kilpailun päättäneelle yleisöerikoiskokeelle, jolle Arminen ajoi 0,6 sekunnin pohjat ennen Klemetsiä. Kilpailun voittoon ajaneelle Jari Ketomaalle Arminen joutui taipumaan 26,3 sekuntia.

- Nyt se kauan himoittu podiumpaikka sitten tuli ja siitä taisteltiin Klemetsin kanssa koko päivä tiukasti. Kisa oli meille ongelmaton, auto ja renkaat toimivat hienosti. Ainoastaan nelosella meinattiin puskea auto pihalle ja yksi täysvauhtisen ylityksen jälkeinen roikkuminen vähän pelästytti, muutoin tultiin aika puhtaasti. Jatkossa pitää keskittyä nuotittamiseen, sillä skaala heittelee paikoitellen. Sieltä niitä sekunteja on puristettavissa, Teemu analysoi.

Teemu Arminen nousi pistetaulukossa kuudenneksi keräämillään 21 pisteellä.

www.subaru.fi/challenge

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa