Facebook Twitter Email Pinterest

Daniel Sordo Kouvolaan ja muita Ralli SM -uutisia

28.06.2007 / Daniel Sordo Kouvolaan ja muita Ralli SM -uutisia


Citroënin Daniel Sordo SM-ralliin!

Ralli SM -sarja saa huippuvieraan Kouvolaan, kun rallin MM-sarjassa tällä hetkellä neljäntenä ajava Daniel Sordo osallistuu tehtaan Citroën C4 WRC:lla lauantaina 7. heinäkuuta ajettavaan SM O.K. Auto-ralliin. Citroën-tallin espanjalaiskuljettaja kertoo nauttivansa kilpailemisesta Suomessa. Juniorien MM-osakilpailun voittoa Jyväskylässä vuonna 2005 juhlinut Sordo tietää kuitenkin, että menestys suomalaisilla sorateillä on kovan työn takana.
- Pidän todella paljon suomalaisista tiestöstä ja siitä, että täällä saa ajaa todella kovaa. Neste Oil Ralli kuuluu kuitenkin MM-sarjan erikoiskilpailuiden joukkoon. Se on kilpailu, jossa pitää hyökätä heti alusta asti täysillä. Kun reittiin saa tutustua ennen rallia vain kahdesti, niin huippuvauhtiin yltäminen ei ole helppoa.

- Jyväskylän kaltaisessa huippunopeassa rallissa tärkeintä on luottaa nuottiin ja autoon, siksi haen Kouvolan SM-rallista ajotuntumaa Neste Oil Ralliin, jossa kilpailu kärkisijoista on kovempaa kuin missään muussa MM-rallissa, Sordo toteaa.Kouvolaan 123 autokuntaa

SM O.K. Auto -ralli keräsi 123 ennakkoilmoittautunutta autokuntaa. Rallin kilpailukeskus sijaitsee Kouvolassa, Sokos Hotelli Vaakunassa. Kilpailun lähtö tapahtuu lauantaina 7. heinäkuuta Kouvolan torilta klo 10.01 alkaen, ja maaliin samaan paikkaan ensimmäisiä autoja odotetaan noin klo 18.00. Reitin kokonaismitta on noin 315 km, joista erikoiskokeiden osuus on 93 km. Erikoiskokeita on yhdeksän, joista kaksi ajetaan kahteen kertaan. Rallin neljäs erikoiskoe on yleisö-erikoiskoe, joka ajetaan Tykkimäen Moottoriradan ja teollisuusalueen maisemissa Kouvolassa. Rallin keskitetty huoltoparkki sijaitsee Kuusankosken urheilupuiston alueella.Välimäki matkasi Japaniin

Ryhmä A:n SM-pistejohdossa ajava Mitsubishin Jussi Välimäki joutui jättämään SM-sarjan kuudennen osakilpailun Kouvolassa väliin, koska samaan aikaan Välimäki ja hänen kartanlukijansa Jarkko Kalliolepo kilpailevat Aasian-Tyynenmeren rallisarjan mestaruuspisteistä Japanissa. SM-sarjan pistetilanne on kuitenkin sellainen, että Kouvolan lopputuloksesta huolimatta Välimäki säilyttää sarjajohtonsa.
- Myimme kilpailukalustomme Keravan SM-rallin jälkeen. Neuvottelut WRC-auton saamiseksi kahteen viimeiseen SM-osakilpailuun ovat käynnissä, sillä tavoittelemme syksyn SM-ralleissa tosissamme ralliuramme ensimmäistä suomenmestaruutta, Välimäki paljastaa.Katajamäki tähtää N-ryhmän voittoon

Ison N-ryhmän kärkipaikalle yhden SM-rallin tauon jälkeen takaisin noussut Kosti Katajamäki otti Daniel Sordon ilmoittautumisuutisen tyytyväisyydellä vastaan, sillä ison N-ryhmän kärkinimen ei tarvitsekaan startata reitille numerolla 1.
- Hyvä niin, sillä ensimmäiselle autolle jarrutuspaikat ovat melko liukkaat. Ja se on sellainen psykologinen juttu, kun näkee muiden ajolinjat ja jarrutuspaikat niin sitä ainakin uskoo ajavansa kovempaa.

- Ketomaa ajoi Keravalla hyvin, mutta yritetään vastata ja parantaa Kouvolassa omaa vauhtia. N-ryhmän voittoa lähdetään tosissaan hakemaan, Katajamäki päättää.Ketomaa puolustaa voittoa

Tänä vuonna jo kahdesti N-ryhmän Mitsubishilla SM-rallin yleiskilpailun voittoon yltänyt Mikkelin Jari Ketomaa tavoittelee toista perättäistä N-ryhmän voittoa Kouvolasta. SM-pisteissä kolmantena majailevan mikkeliläisen taktiikka on yksiselitteinen: täysillä koko ajan.
- Voi olla, että tällä kertaa SM-rallia ei voiteta N-ryhmän autolla, Ketomaa hymyilee ja viittaa Citroënin tehdaskuljettajan Daniel Sordon mukanaoloon.

- Ajan vielä yhdet testit ennen starttia. Talven epäonnen takia tässä ei enää tarvitse taktikoida vaan ajaa koko ajan niin kovaa kuin pystyy ja katsoa sitten, mihin tulokset riittävät. Mestaruuden uusiminen on edelleen tavoitteena, Ketomaa toteaa.Salo: Virheistä opittiin

Ison N-ryhmän kärkipaikan Keravalla menettänyt Juha Salo halajaa Kouvolan SM O.K. Auto-rallin jälkeen ison N-ryhmän pistejohtoon takaisin.
- Keravalla mies sai katsoa peiliin. Sieltä se merkittävin syy heikkoon ajomenestykseen löytyi. Virheistä on opittu ja Kouvolassa hyökätään tosissaan. Vaikka reitti on kuulemma uusi, niin pidän alueen tiestön luonteesta. Kouvolassa saa ajaa tosissaan ja tiet ovat mutkien ja korkeuserojen takia haastavia nuotittaa. Hyvä kisa tulossa, Salo ennustaa.Iso-Toni ja pikku-Toni

Rallin MM-sarjasta ja Kouvolasta tuttu Toni Gardemeister liimaa kotikilpailussaan kilpailunumerot F-ryhmän BMW M3:n kylkiin ja starttaa puolustamaan viime vuoden ryhmävoittoa. Nuotteja Tonille Kouvolassa lukee Tomi Tuominen. Kouvolan SM-rallissa isoa-Tonia kirittää pikku-Toni, sillä Tonin monivuotisen kartanlukijan Paavo Lukanderin poika Toni kilpailee Kouvolassa pienen N-ryhmän SM-pisteistä.Myös Ampuja WRC-kalustolla Kouvolaan

Ryhmä A:n SM-hopeaa pari vuotta sitten Ford Focus WRC:lla voittanut Jouni Ampuja tekee paluun SM-tasolle, osallistumalla kotiralliinsa Subaru Impreza WRC -autolla.
- Auto on lähes uusi, kilpailukykyinen ja Subarun kilpailutoimintaa hoitavan Prodriven rakentama. Autoa vuokraa Subarun Unkarin maahantuoja. Pääsen ajamaan 50 km testit kisan alla. Ei se ole paljoa, mutta hyvä niinkin.

- Toki ajotaukoakin on tässä takana, mutta kotikisassa on aina hyvä meininki, joten sellaista kelpo suoritusta Kouvolasta haetaan. Nyt on sovittuna vain tämä yksi kisa, mutta katsotaan, jos saadaan tälle yhteistyölle jatkoa, Ampuja sanoo.Lisätietoja:
Rallin lajipäällikkö Risto Laine, puh. 0207 219 456, GSM 0400 969 559, risto.laine@akk-motorsport.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa