Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

07.07.2007 / Toni Klemets

Toni Klemets sijoittui kolmanneksi rallin SM-osakilpailun isossa N-ryhmässä Kouvolassa. Turkulainen Mitsubishi-kuljettaja saavutti näin asettamansa tulostavoitteen. Vaiherikkaassa rallissa ryhmän ykköseksi ajoi Jari Ketomaa, jolle Klemets ja kartanlukija Panu Plosila hävisivät 53 sekuntia. Näin Klemets nousi vihdoin palkintokorokkeelle. Kauden aiemmissa ralleissa hän oli ehtinyt olla jo kolme kertaa neljäntenä.

- Kauden paras sijoitus ja hyvät pisteet SM-sarjaan. Tuloksen osalta tavoite täyttyi, Klemets iloitsi.

Kouvolan osakilpailu tarjosi paljon tapahtumia. Yhdeksän erikoiskokeen kilpailussa tulosluettelon kärki vaihtui tiuhaan.

- Alussa kävimme hyvää sekuntitaistelua, mutta lopussa otin jo vähän "mummoillen". Eteen ja taakse oli sen verran matkaa, että en viitsinyt enää suuresti riskeerata. Ero kärkeen kasvoi hieman suuremmaksi kuin edellisessä SM-rallissa, joten se on tietenkin yksi sellainen juttu, joka laittaa vähän mietityttämään, Klemets pohti.

Klemets oli muuttanut hieman ajotekniikkaansa, ja pyrki ajamaan nyt mutkissa enemmän keula edellä.

- Ei sitä ihan kerralla opi. Oli paljon paikkoja, joissa vähän huimasi mennä vaan keula edellä. Tietkin olivat todella vaativat. Muutama pätkä oli todella huima. Nuotin mukaan piti mennä täyttä, vaikka metsää vaan näkyi ylitysten takana, Klemets sanoi.

Yleiskilpailun voitti WRC-autolla ajanut Ari Vihavainen, jolle N-ryhmän voittaja Jari Ketomaa hävisi vain 0,1 sekuntia. Citroenin tehdastallin WRC-autolla ajanut Daniel Sordo sortui ulosajoon, jota Klemetskin oli todistamassa.

- Auto oli mennyt katolleen. Kun tulimme paikkaan, niin kartanlukija Marc Marti huitoi niin, että mekin pysähdyimme. Tilanne oli kuitenkin ok, ja jatkoimme samantien, Klemets raportoi.

SM-sarja jatkuu syyskuun alussa Uudessakaupungissa. Juha Salo (61 p.) johtaa sarjaa ennen Jari Ketomaata ja Kosti Katajamäkeä. Klemets (36,5 p.) nousi sarjan yhteispisteissä neljänneksi ennen kahta viimeistä osakilpailua.

www.knkracing.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa