Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

09.07.2007 / Matti Rantanen

Ralliautoilija Matti Rantanen saavutti lauantaina Kouvolassa ajetussa ralliautoilun SM-sarjan osakilpailussa kauden parhaimman tuloksensa. Yleiskilpailun seitsemäs ja ison N-ryhmän neljäs sija olivat juuri sitä, mitä Rantanen lähti kartanlukijansa Jan Lönegrenin kanssa ennen kilpailua tavoittelemaan. Mitsubishi Lancer Evo VIII:lla ajava Rantanen jäi N-ryhmän voittaneelle Jari Ketomaalle 1.06 minuuttia.
- Tulokseen pitää olla tyytyväinen, mutta ero kärkeen kasvoi mielestäni hiukan liian suureksi. Kolmanteen sijaan olisi tänään ollut mahkuja, mutta ajoin heti ensimmäisen pätkän ensimmäisen risteyksen pitkäksi jossa aikaa paloi kymmenisen sekuntia. Myös yleisöerikoiskokeen huono aika harmittaa, tuli kai otettua liian varovaisesti. Nyt jäätiin ryhmän kolmannelle, Toni Klemetsille, 12,6 sekuntia. Mutta muutoin päivä oli erittäin onnistunut ja ongelmaton. Reitti oli haastava ja monipuolinen, Matti kertaa.

Tervakosken UA:ta edustava Rantanen on tyytyväinen erityisesti nuotin parantumiseen sekä selkeiden ajovirheiden määrän vähenemiseen. Kova työ alkaa hiljalleen tuottaa myös tulosta.
- Olemme harjoitelleet nuotittamista paljon Risto Mannisenmäen opastuksella ja nyt huomasin sen, että skaala on johdonmukainen, eikä heittele pätkien välillä. Jatkossa pitää ajopuolta petrata, sillä nyt tuli roikuttua turhan monessa risteyksessä, eivätkä kaikki mutkayhdistelmätkään sujuneet niin kuin niiden pitäisi. Roikkuja ja turhan pitkiä liippejä tulee vielä liikaa ja niistä niitä sekunteja saa vielä helposti pois. Malttia pitäisi olla enemmän. Tämä kilpailu antoi kuitenkin uskoa tulevaan, sillä opin koko ajan enemmän nelivetoisen ajamisesta, nuotti parantuu kisa kisalta ja autoa on saatu kerta kerralta paremmaksi. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin, lammilainen toteaa tyytyväisenä.

Matti Rantasen seuraava kilpailu on elokuun 2.-5. ajettava Neste Oil Ralli Jyväskylässä, jonne hän starttaa kolmatta kertaa.

www.mattirantanen.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa