Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

09.07.2007 / Matti Rantanen

Ralliautoilija Matti Rantanen saavutti lauantaina Kouvolassa ajetussa ralliautoilun SM-sarjan osakilpailussa kauden parhaimman tuloksensa. Yleiskilpailun seitsemäs ja ison N-ryhmän neljäs sija olivat juuri sitä, mitä Rantanen lähti kartanlukijansa Jan Lönegrenin kanssa ennen kilpailua tavoittelemaan. Mitsubishi Lancer Evo VIII:lla ajava Rantanen jäi N-ryhmän voittaneelle Jari Ketomaalle 1.06 minuuttia.
- Tulokseen pitää olla tyytyväinen, mutta ero kärkeen kasvoi mielestäni hiukan liian suureksi. Kolmanteen sijaan olisi tänään ollut mahkuja, mutta ajoin heti ensimmäisen pätkän ensimmäisen risteyksen pitkäksi jossa aikaa paloi kymmenisen sekuntia. Myös yleisöerikoiskokeen huono aika harmittaa, tuli kai otettua liian varovaisesti. Nyt jäätiin ryhmän kolmannelle, Toni Klemetsille, 12,6 sekuntia. Mutta muutoin päivä oli erittäin onnistunut ja ongelmaton. Reitti oli haastava ja monipuolinen, Matti kertaa.

Tervakosken UA:ta edustava Rantanen on tyytyväinen erityisesti nuotin parantumiseen sekä selkeiden ajovirheiden määrän vähenemiseen. Kova työ alkaa hiljalleen tuottaa myös tulosta.
- Olemme harjoitelleet nuotittamista paljon Risto Mannisenmäen opastuksella ja nyt huomasin sen, että skaala on johdonmukainen, eikä heittele pätkien välillä. Jatkossa pitää ajopuolta petrata, sillä nyt tuli roikuttua turhan monessa risteyksessä, eivätkä kaikki mutkayhdistelmätkään sujuneet niin kuin niiden pitäisi. Roikkuja ja turhan pitkiä liippejä tulee vielä liikaa ja niistä niitä sekunteja saa vielä helposti pois. Malttia pitäisi olla enemmän. Tämä kilpailu antoi kuitenkin uskoa tulevaan, sillä opin koko ajan enemmän nelivetoisen ajamisesta, nuotti parantuu kisa kisalta ja autoa on saatu kerta kerralta paremmaksi. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin, lammilainen toteaa tyytyväisenä.

Matti Rantasen seuraava kilpailu on elokuun 2.-5. ajettava Neste Oil Ralli Jyväskylässä, jonne hän starttaa kolmatta kertaa.

www.mattirantanen.net

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa