Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -uutisia 11

14.08.2007 / Ralli SM -uutisia 11


Loppukiri käynnistyy Uudestakaupungista

Ralli SM -sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu SM Uusikaupunkiralli on järjestävän seuran, Turun Moottoriseuran, 10-vuotisjuhlaralli "Ukissa". Lauantaina syyskuun 1. päivä Uudenkaupungin lähiteillä ajettava kilpailun reitti käsittää kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta, joista osa on uusia.

Ensimmäinen kilpailija starttaa Uudenkaupungin torilta reitille klo 10.01 ja maaliin samalle paikalle voittajia odotetaan noin klo 17.00. Kilpailun kokonaispituus on noin 200 km. Reitin kahdeksan erikoiskokeen yhteispituus on noin 85 km. Kilpailussa ajetaan yksi erikoiskoe (6 km) kokonaan asfaltilla.


Vihavainen valmiina uusintaan

Kouvolan SM-rallin yleiskilpailun niukalla 0,1 sekunnin marginaalilla voittanut Ari Vihavainen iloitsi rallin maalissa WRC-projektinsa ensimmäistä onnistumista. Vihavaisen Ford Focus WRC02 -auto toimi Kymenlaakson teillä moitteettomasti, vai toimiko sittenkään? Uudenkaupungin kisaan on nimittäin luvassa lisävauhtia.

- Auto ei edennyt Kouvolassa niin kuin olisin halunnut sen etenevän. Syykin selvisi rallin jälkeen: keskilukossa ei ollut koko kisan aikana painetta, Vihavainen hymyili.


Mikkonen halajaa myös voittoa

Kouvolan SM O.K. Auto-rallissa Peugeot 206 WRC:lla ensiesiintymisen suorittanut Jarmo Mikkonen odottaa Uudenkaupungin SM-rallia innolla. Mikkonen oli ilmoittautunut myös Neste Oil Ralliin, mutta uusi auto ei sinne huoltotoimien jäljiltä valmistunut.

- Teimme autoon ison remontin ja osia puuttuu vieläkin. Keskentekoisella autolla on turha startata yhteenkään ralliin. Peugeot on makean tuntuinen peli ajaa. Kun saamme vielä jousituksen, vaihteiston välitykset ja lukkojen säädöt kohdalleen, niin sitten ajetaan Arskan (Ari Vihavaisen) kanssa kunnon kisaa, Mikkonen suunnitteli.


Nikara ajoi junnuhistoriaa

Pienen N-ryhmän SM-kolmosena ajava ja villillä kortilla FIA:n juniorien mestaruussarjaan Neste Oil Rallissa osallistunut Jarkko Nikara ajoi Jyväskylässä luokan historiaa, sillä Nikaran veljekset ylsivät S1600-luokassa vakioviritteisellä pienen N-ryhmän Hondalla neljästi pohja-aikaan. Kisan ensikertalainen putosi luokan voittotaistelusta rengasrikon jälkeiseen vetonivelen katkeamiseen.

- Kärjen vauhdissa pysyttiin hyvin ja "MM-tasolla" on nyt ajettu neljä luokan pohja-aikaa. Oltiin hyvin mukana kärkitaistelussa, mikä antaa luottamusta tulevaisuutta varten. Uudessakaupungissa tähtäimessä on ehdottomasti pienen N-ryhmän voitto, Nikara toteaa.


Suominen kartturin paikalle

Neste Oil Rallin toinen villikorttilainen, Tapio Suominen, vaihtaa ratin takaa kartanlukijan paikalle, kun hyvinkääläinen lukee Uudessakaupungissa nuotteja Ford Focus WRC02 -autoa ajavalle Jukka Hiltuselle. Suomen MM-osakilpailussa Suominen sijoittui Suzukillaan rengasrikkojen jälkeen luokkansa viidenneksi.

- Välillä taas luetaan nuotteja. Virityksiä oli ajaa yleisen SM-sarjan loput osakilpailut, mutta nyt luetaan Jukalle nuotteja ja keskitytään Nuorten Ralli SM -sarjan mestaruuden voittamiseen, Suominen sanoi.


Salo iskee heti

Ison N-ryhmän SM-sarjaa johtava Juha Salo seurasi Neste Oil Rallin tapahtumia tällä kertaa sivusta.
- Kyllähän se harmitti katsoa ajoja sivusta, mutta meillä ei vain ollut mahdollisuutta hankkia WRC-autoon vaadittavaa budjettia. Laakereilla ei kuitenkaan tässä ole levätty. Autoa on testattu ja kehitetty koko ajan. Uudessakaupungissa pitää olla hereillä alusta asti. Kouvolassa hävisin kisan ensimmäisellä pätkällä huonon nuotin ja huonon itseluottamuksen takia. Uudessakaupungissa mennään avauksesta lähtien tosissaan lujaa, Salo lupaa.


Arminen haki palkintopallivauhdin Jyväskylästä

N-ryhmän Subarulla Neste Oil Rallissa ryhmässä toiseksi ajanut Teemu Arminen oli tyytyväinen MM-debyyttiinsä Keski-Suomen sorateillä.

- Huima kokemus! SM-vauhdilla emme olisi maalia nähneet. Se opittiin, että kolmen päivän pituista MM-rallia pitää ajaa maltilla. Avauspäivänä varoin kiviä ja hyppyjä liikaakin, mutta lauantai ja sunnuntai kulkivat hyvin. MM-kokemuksen jälkeen tavoitteeni on ajaa myös Uudessakaupungissa N-ryhmässä palkintopallille, Arminen ilmoitti.Lisätietoja:
Rallin lajipäällikkö Risto Laine, puh. 0207 219 456, GSM 0400 969 559, risto.laine@akk-motorsport.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa