Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

29.08.2007 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäki haluaa takaisin SM-kärkeen

Kosti Katajamäki hyökkää Uudenkaupungin SM-ralliin kirkkaalla suunnitelmalla. SM-sarjan yhteispisteissä kolmantena vaaniva Katajamäki tavoittelee osakilpailun voittoa ja samalla parempaa asetelmaa ison N-ryhmän kultataistelussa.

Mitsubishi Lancer Evolution IX -autolla ajava Katajamäki pitää Uudenkaupungin teistä, ja on tottunut menestymään Vakka-Suomen kovavauhtisilla sorateillä.

- Kyllä se taktiikka on nyt tosi helppo laatia. Lappu lattiaan ja niin kovaa mennään kuin ikinä osataan. Vain voitto kiinnostaa. Tämän suunnitelman toteuttaminen ei sitten enää olekaan niin helppoa. Taitaa kuitenkin olla niin, että aina kun olen Uudessakaupungissa ajanut, niin olen kahta kertaa lukuunottamatta voittanut luokkani. Mieli on hyvä ja asetelma ennakkoon ihan ok, Katajamäki sanoo.

Katajamäki (52,5 p.) jäi kartanlukijansa Lasse Hirvijärven kanssa pisteittä edellisessä Kouvolan osakilpailussa, ja samalla sarjan kestosuosikit Juha Salo (61 p.) ja Jari Ketomaa (57 p.) menivät yhteispisteissä ohi. Katajamäki väisti erikoiskokeella keskeyttäneen kuskin autoa, josta ei varoitettu. Estääkseen törmäyksen autoon tai ihmisiin alajärveläinen ohjasi Mitsubishinsä ojaan.

- Homma on nyt omissa käsissä. Onnistua pitää ja hyvin. Joka tapauksessa viimeiseen osakilpailuun jää hirvittävät panokset. Nyt taistelu on sellaista kuin rallissa pitääkin. Yksi vaihdemissi voi ratkaista koko kauden. Ennen taisteltiin sekunneista, mutta nyt tarvitaan jo sekunnin kymmenyksetkin että saadaan ukot paremmuusjärjestykseen, Katajamäki tietää.

- Kouvolan keskeytys oli paha juttu niin pisteiden kuin budjetinkin kannalta. Etupäähän piti uusia paljon erittäin kalliita erikoisosia. Vaan ei auta nyt sitä surra. Tilanne oli mikä oli, ja auto on nyt entistä paremmassa kunnossa. RRE:n tiimi on laittanut parastaan, ja vehkeiden puolesta homma ei jää kiinni, kuski muistuttaa.

Uudenkaupungin osakilpailussa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta. Kausi päättyy Mikkelissä kolmen viikon kuluttua, ja viimeisessä osakilpailussa pisteet lasketaan puolitoistakertaisina.

www.kostiwrc.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa