Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

29.08.2007 /

Kosti Katajamäki haluaa takaisin SM-kärkeen

Kosti Katajamäki hyökkää Uudenkaupungin SM-ralliin kirkkaalla suunnitelmalla. SM-sarjan yhteispisteissä kolmantena vaaniva Katajamäki tavoittelee osakilpailun voittoa ja samalla parempaa asetelmaa ison N-ryhmän kultataistelussa.

Mitsubishi Lancer Evolution IX -autolla ajava Katajamäki pitää Uudenkaupungin teistä, ja on tottunut menestymään Vakka-Suomen kovavauhtisilla sorateillä.

- Kyllä se taktiikka on nyt tosi helppo laatia. Lappu lattiaan ja niin kovaa mennään kuin ikinä osataan. Vain voitto kiinnostaa. Tämän suunnitelman toteuttaminen ei sitten enää olekaan niin helppoa. Taitaa kuitenkin olla niin, että aina kun olen Uudessakaupungissa ajanut, niin olen kahta kertaa lukuunottamatta voittanut luokkani. Mieli on hyvä ja asetelma ennakkoon ihan ok, Katajamäki sanoo.

Katajamäki (52,5 p.) jäi kartanlukijansa Lasse Hirvijärven kanssa pisteittä edellisessä Kouvolan osakilpailussa, ja samalla sarjan kestosuosikit Juha Salo (61 p.) ja Jari Ketomaa (57 p.) menivät yhteispisteissä ohi. Katajamäki väisti erikoiskokeella keskeyttäneen kuskin autoa, josta ei varoitettu. Estääkseen törmäyksen autoon tai ihmisiin alajärveläinen ohjasi Mitsubishinsä ojaan.

- Homma on nyt omissa käsissä. Onnistua pitää ja hyvin. Joka tapauksessa viimeiseen osakilpailuun jää hirvittävät panokset. Nyt taistelu on sellaista kuin rallissa pitääkin. Yksi vaihdemissi voi ratkaista koko kauden. Ennen taisteltiin sekunneista, mutta nyt tarvitaan jo sekunnin kymmenyksetkin että saadaan ukot paremmuusjärjestykseen, Katajamäki tietää.

- Kouvolan keskeytys oli paha juttu niin pisteiden kuin budjetinkin kannalta. Etupäähän piti uusia paljon erittäin kalliita erikoisosia. Vaan ei auta nyt sitä surra. Tilanne oli mikä oli, ja auto on nyt entistä paremmassa kunnossa. RRE:n tiimi on laittanut parastaan, ja vehkeiden puolesta homma ei jää kiinni, kuski muistuttaa.

Uudenkaupungin osakilpailussa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta. Kausi päättyy Mikkelissä kolmen viikon kuluttua, ja viimeisessä osakilpailussa pisteet lasketaan puolitoistakertaisina.

www.kostiwrc.com

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa