Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

30.08.2007 / Jani Salomaa

Rallikauden 2007 toiseksi viimeinen osakilpailu kaasutellaan tulevana viikonloppuna Länsi-Suomen kimuranteilla sorateillä. Kilpailu starttaa Uudenkaupungin keskustasta klo 10 lauantaiaamuna. Kilpailijoilla on edessään seitsemän haastavaa soraerikoiskoetta sekä kaupungin keskustassa asfaltilla ajettava yleisöerikoiskoe. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan maaliin noin klo 17.

Jani Salomaa starttaa kartturinsa Mikko Lappalaisen kanssa ralliin numerilla 38. Teamin kilpuri, Subaru Impreza on kokenut Neste Oil Rallin jälkeen perusteellisen huollon ja auto on taas huippukunnossa.

Kuskienkin pitäisi olla kunnossa, "Neste Oil Rallista saatiin ainakin rutkasti kisakilometrejä ja ajorutiinin pitäisi nyt ainakin olla kunnossa", Jani miettii. Ennen Ukia Jani ja Mikko kävivät hakemassa vauhtia testeistä Saukkolan EK:lla sekä Myrskylän Seurakilpailusta.

Länsirannikon seudun tiet ovat mutkaisia ja kimurantteja. Ukissa ajetaan yleensä suht leveillä ja vauhdikkailla teillä, missä oikeiden ajolinjojen tärkeys korostuu. "Olen ollut Uudessakaupungissa ajamassa useampanakin vuonna, mutta ikinä ei meille ole siellä oikein onnistunut. Joskus on ollut teknisiä murheita ja viimevuonna taisi olla kuski vähän ruosteessa. Toivottavasti tänä vuonna olisi vähän tuuriakin matkassa". Tavoitteena kisasta on päästä SM-pisteille sekä ajaa hyvät Subaru Challengen pisteet, Jani miettii torstaina ennen lähtöä Uuteenkaupunkiin.


Salomaa-racing tiedotus
www.janisalomaa.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa