Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

30.08.2007 / Jani Salomaa

Rallikauden 2007 toiseksi viimeinen osakilpailu kaasutellaan tulevana viikonloppuna Länsi-Suomen kimuranteilla sorateillä. Kilpailu starttaa Uudenkaupungin keskustasta klo 10 lauantaiaamuna. Kilpailijoilla on edessään seitsemän haastavaa soraerikoiskoetta sekä kaupungin keskustassa asfaltilla ajettava yleisöerikoiskoe. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan maaliin noin klo 17.

Jani Salomaa starttaa kartturinsa Mikko Lappalaisen kanssa ralliin numerilla 38. Teamin kilpuri, Subaru Impreza on kokenut Neste Oil Rallin jälkeen perusteellisen huollon ja auto on taas huippukunnossa.

Kuskienkin pitäisi olla kunnossa, "Neste Oil Rallista saatiin ainakin rutkasti kisakilometrejä ja ajorutiinin pitäisi nyt ainakin olla kunnossa", Jani miettii. Ennen Ukia Jani ja Mikko kävivät hakemassa vauhtia testeistä Saukkolan EK:lla sekä Myrskylän Seurakilpailusta.

Länsirannikon seudun tiet ovat mutkaisia ja kimurantteja. Ukissa ajetaan yleensä suht leveillä ja vauhdikkailla teillä, missä oikeiden ajolinjojen tärkeys korostuu. "Olen ollut Uudessakaupungissa ajamassa useampanakin vuonna, mutta ikinä ei meille ole siellä oikein onnistunut. Joskus on ollut teknisiä murheita ja viimevuonna taisi olla kuski vähän ruosteessa. Toivottavasti tänä vuonna olisi vähän tuuriakin matkassa". Tavoitteena kisasta on päästä SM-pisteille sekä ajaa hyvät Subaru Challengen pisteet, Jani miettii torstaina ennen lähtöä Uuteenkaupunkiin.


Salomaa-racing tiedotus
www.janisalomaa.com

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 4.-5.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-1.10. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa