Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

31.08.2007 / Matti Rantanen

Ralliautoilija Matti Rantasen vauhdin kehitys on ollut tällä kaudella huomattavaa. 26-vuotias lammilainen ajaa ensimmäistä vuottaan nelivetoisella ison N-ryhmän kilpurilla.
- Vauhti on koko ajan noussut kohti kärkeä. Jokaisella osa-alueella on tapahtunut kauden edetessä kehitystä. Tärkein ja suurin kehitysaskel auton kanssa otettiin vasta juuri Suomen MM-rallin kynnyksellä. Elokuun alun testeissä kilpuri tuntui hyvältä ja moottoria kesän alussa vaivannut voimanpuute saatiin pois päiväjärjestyksestä, Rantanen kertasi.

- Vaikka MM-ralli jäi osaltamme kesken, jäi kilpailusta silti positiivinen maku. Kilpailukykymme oli parantunut selvästi, totesi N-ryhmän johtoasemasta tekniseen vikaan keskeyttänyt Rantanen.

Heinäkuussa ajettu edellinen SM-ralli toi Rantaselle ja kartanlukija Jan Lonegrenille kauden toistaiseksi parhaan tuloksen, kun kaksikko ylsi N-ryhmässä neljänneksi ja yleiskilpailussa seitsemänneksi.


Uudenkaupungin SM-ralliin kovin tavoittein

- Tuota edellistä tulosta on luonnollista lähteä parantamaan. Nyt tavoitteeksi on asetettu N-ryhmässä kolmen joukkoon yltäminen. Tavoite on kova, mutta ei mahdoton, kartturi Lonegren muotoili.

AKK-Motorsport ry:n rallivalmennusryhmään kuuluva Rantanen ajoi tiistaina kunnon testit Keuruulla. Testikilometrejä kertyi noin sata.
- Nuotitusta kehitettiin taas valmennusleirillä. Keli oli sateinen ja sain ajaa ekaa kertaa tällä autolla kunnon vesikelillä. Nuotti osui hyvin ja myös renkaiden leikkaamisesta sain kokemusta. Minulle ei ole väliä, vaikka lauantain SM-rallissa sataisikin, Rantanen heitti.

- Meidän täytyy olla hereillä heti Uki-rallin alusta saakka. Muuttunut reitti sopii meille, kun myös kokeneemmat kilpailijat joutuvat tekemään uudet nuotit.

Rantanen starttaa Mitsubishi Lancer Evo8:lla SM Uusikaupunkiralliin numerolla 14.


www.mattirantanen.net

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa