Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Välimäki

31.08.2007 / Jussi Välimäki


Jussi Välimäen kahden viikonlopun ralliputki starttaa Uudenkaupungin SM-rallista

Ralliautoilun SM-sarjan johtaja Jussi Välimäki II-kuljettajansa Jarkko Kalliolevon kanssa starttaavat lauantaina ajettavaan kilpailukauden seitsemänteen ja samalla kauden toiseksi viimeiseen SM-ralliin aikomuksenaan saavuttaa podium PrintSport Racingin Mitsubishi Lancer Evolution VIII ralliautolla.

Uudenkaupungin SM-rallin kahdeksan erikoiskokeen mittainen ralli on samalla ensimmäinen Välimäen vauhtiviikon kahdesta kilpailusta. Ukirallin maalista ripeästi kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa ja sitä kautta Indonesiaan suuntaava Välimäki II-kuljettajansa Jarkko Kalliolevon kanssa osallistuvat syyskuun toisena viikonloppuna kansainvälisen Aasian-tyynenmenren rallisarjan kauden kuudenteen kilpailuun MRF Tyresin rengasmerkin tehdaskuljettajina.

- Meidän kymmenen päivän mittainen ja erittäin kiireinen kilpailuviikko käynnistyi tänään SM Uusikaupunkirallin nuotituksen sekä PrintSport Racingin kilpailukalustoon tutustumisen merkeissä. Huomenna SM-rallin maalista klo 16.30 meidän on kiirehdittävä Helsinki-Vantaan lentoasemalle, josta lentokone kohti Aasiaa lähtee klo 20.00. Kilpailukautemme kiireisin viikko on siis startannut, Välimäki viestitti.

- Uudenkaupungin SM-rallissa pyrimme ajamaan vähintään A-ryhmän kolmannelle sijalle WRC-autoilla ajavien Ari Vihavaisen ja Jarmo Mikkosen taistellessa niin koko kilpailun kuin A-ryhmän voitosta. Olisin suuresti yllättynyt mikäli pystyisimme vastaamaan heidän vauhtiinsa, sillä automme tehosuhde heidän autoihinsa nähden on valtava. Mutta kolmas sija on meidän tavoitteemme ja se antaisi hyvät asetelmat reilun kolmen viikon päästä ajettavaan kauden viimeiseen SM-ralliin, Välimäki jatkoi.

Vuonna 1999 edellisen kerran länsirannikon vauhtibaanoilla nopeuttaan mitannut Välimäki kokee reitin olevan huomattavasti vaativampi kuin hän oli kuvitellut. Tiestö on moniluonteista sekä nautittavan vauhdikasta. Välimäki ei kuitenkaan aio lähteä hulluttelemaan.

- Pieni ajovirhe saattaa maksaa tapauksessamme jopa Suomen Mestaruuden. Meidän on oltava hereillä heti aamun ensimmäisen erikoiskokeen ensimetreistä lähtien. Taistelu ralliautoilun ja ralliuramme ensimmäisestä Suomen Mestaruudesta tulee olemaan erittäin kiivas. Laitetaan kaasu pohjaan ja peukut pystyyn, suunnitteli Välimäen II-kuljettaja Jarkko Kalliolepo.

- Ennen kuin starttaamme kilpailuun on minun nöyrästi kiitettävä yhteistyökumppaneitamme ja heidän taistelutahtoa mahdollistaa meille edellytykset ajaa ralliautoilun Suomen Mestaruudesta. Taloudellisesti rallitoimintamme on kesän aikana ollut erittäin kovilla ja sen vuoksi vielä viikko sitten näytti siltä ettei meitä SM Uusikaupunkirallin viivalla nähdä. Arvokkaat yhteistyökumppanimme ovat fantastisesti vastanneet haasteeseemme ja näin lisänneet taistelutahtoamme saavuttaa ralliuramme ensimmäinen SM-titteli, kiitteli Välimäki kumppaneidensa panostusta.

www.jussivalimaki.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa