Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

01.09.2007 / Marko Kakko

Uudenkaupungin SM-ralli oli onnistunut kilpailu Marko Kakolle. Koskelainen pommitti kerran ison N-ryhmän pohja-ajankin, ja taisteli tiukasti jopa kilpailun kakkossijasta. Suomen ralleissa harvinainen asvalttierikoiskoe meni Kakolta penkin alle, ja samalla kakkossija karkasi.

Kakko ja kartanlukija Teppo Leino tulivat viimeiset erikoiskokeet vimmattua vauhtia. Tuloksena oli ryhmän neljäs sija. Kakkospaikka jäi vain 10 sekunnin päähän, kun lyhyellä asvalttierikoiskokeella eroa tuli jo kahdeksan sekuntia. Kuski oli silti hyvin tyytyväinen.

- Kauden paras tulos ja ajo ehdottomasti. Olen oikein tyytyväinen kaiken sen jälkeen mitä tässä on kesän aikana koettu. Asvaltilla tuli takkiin, mutta ei se mitään. Toki olisi ollut mukavampaa olla vielä sija tai kaksikin korkeammalla. Nyt kaikki toimi todella hyvin, ja siksi on syytä olla tyytyväinen tähänkin, Kakko summasi.

Ison N-ryhmän ykköseksi Uudessakaupungissa ajoi 32 sekunnin erolla Juha Salo. Samalla hän vankisti sarjajohtonso jo 19:ään pisteeseen ennen nyt keskeyttämään joutunutta Jari Ketomaata. Kakko kasvatti kokonaissaldonsa 28:aan, ja nousi seitsemänneksi. Kauden viimeinen SM-ralli ajetaan kolmen viikon kuluttua Mikkelissä.

- Tästä jäi positiivinen maku. Nyt pääsin ajamaan ilman ylimääräisiä murheita, ja heti se näkyi kellossa. Jatketaan tällä tavalla myös finaalikisassa, Kakko suunnitteli.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa