Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

01.09.2007 / Marko Kakko

Uudenkaupungin SM-ralli oli onnistunut kilpailu Marko Kakolle. Koskelainen pommitti kerran ison N-ryhmän pohja-ajankin, ja taisteli tiukasti jopa kilpailun kakkossijasta. Suomen ralleissa harvinainen asvalttierikoiskoe meni Kakolta penkin alle, ja samalla kakkossija karkasi.

Kakko ja kartanlukija Teppo Leino tulivat viimeiset erikoiskokeet vimmattua vauhtia. Tuloksena oli ryhmän neljäs sija. Kakkospaikka jäi vain 10 sekunnin päähän, kun lyhyellä asvalttierikoiskokeella eroa tuli jo kahdeksan sekuntia. Kuski oli silti hyvin tyytyväinen.

- Kauden paras tulos ja ajo ehdottomasti. Olen oikein tyytyväinen kaiken sen jälkeen mitä tässä on kesän aikana koettu. Asvaltilla tuli takkiin, mutta ei se mitään. Toki olisi ollut mukavampaa olla vielä sija tai kaksikin korkeammalla. Nyt kaikki toimi todella hyvin, ja siksi on syytä olla tyytyväinen tähänkin, Kakko summasi.

Ison N-ryhmän ykköseksi Uudessakaupungissa ajoi 32 sekunnin erolla Juha Salo. Samalla hän vankisti sarjajohtonso jo 19:ään pisteeseen ennen nyt keskeyttämään joutunutta Jari Ketomaata. Kakko kasvatti kokonaissaldonsa 28:aan, ja nousi seitsemänneksi. Kauden viimeinen SM-ralli ajetaan kolmen viikon kuluttua Mikkelissä.

- Tästä jäi positiivinen maku. Nyt pääsin ajamaan ilman ylimääräisiä murheita, ja heti se näkyi kellossa. Jatketaan tällä tavalla myös finaalikisassa, Kakko suunnitteli.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 96 pistettä MäntsMK (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 85 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 81 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa