Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

01.09.2007 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäen matka katkesi tekniseen vikaan Uudenkaupungin SM-rallissa

Rallin suomenmestaruutta jälleen tavoitteleva Kosti Katajamäki koki harmillisen päivän Uudenkaupungin SM-rallissa lauantaina. Ison N-ryhmän kärjessä taistellut Katajamäki kärsi ensin rengasrikon, sitten autoon iski sähkövika ja lopulta katalysaattorikin syttyi tuleen.

Mitsubishi-kuskin oli pakko keskeyttää kilpailu, jossa hän avauserikoiskokeen jälkeen ajoi vielä toisena. Katajamäki ja kartanlukija Lasse Hirvijärvi jäivät lopulta kilpailun viidennelle erikoiskokeelle.

- Toisella erikoiskokeella rengas puhkesi. Nilkutimme maaliin, ja pätkän jälkeen ryhdyimme vaihtamaan rengasta. Tämä oli uusi auto, joka valmistui juuri ennen tätä kisaa, ja tunkki ei sopinutkaan rungossa olevaan reikään. Aikamme siinä koitettiin kaikenlaista. Lopulta lähdimme riekaleisella renkaalla eteenpäin ja ajoimme seuraavankin erikoiskokeen renkaanpalat sinkoillen, Katajamäki raportoi.

Katajamäki menetti episodissa toista minuuttia, ja oli jo hetken SM-pisteiden ulkopuolella. Hyvä kiri jäi kuitenkin kesken.

- Laskin, että hyvällä kirillä on mahdollista nousta jonnekin sijojen 4-5 tuntumaan. Vitospätkällä auto alkoi hyytyä aina oikeaan kääntyvissä mutkissa. Heti kun auto oli taas suorassa, moottori heräsi henkiin. Lopulta vauhti kuitenkin loppui kokonaan. Kyseessä oli joku sähköpuolen häiriö. Ja kun moottori ei käynyt, katalysaattori ylikuumeni ja syttyi palamaan. Jauhesammutinta tarvittiin. Harmi juttu kertakaikkiaan. Niin oli vaikea kisa nyt, että en tiedä onko kotimaassa ennen tällaistakaan kaikkea samaan kisaan osunut, kuski mietti.

N-ryhmän voittoon ajoi Juha Salo. Hän kasvatti samalla pistejohtoaan. Salon salo on 76, ja Katajamäki pysyy nyt 52,5:ssä pisteessä. Kausi huipentuu kolmen viikon kuluttua Mikkelissä.

- Ajamalla homma ratkeaa. Itse pitää voittaa, ja katsoa sitten miten muut sijoittuvat. Ihan ei ole mestaruus enää omissa käsissä, mutta melkein. Mitalisijaan riittää rutiinisuoritus. Hopeaan on loistavat saumat. Kulta kuitenkin on edelleen tiukasti mielessä, edelliskaudella ison A-ryhmän kultaa WRC-autolla ajanut Katajamäki laski.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 96 pistettä MäntsMK (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 85 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 81 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa