Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

03.09.2007 / Teemu Arminen

Teemu Arminen kaasutteli Uudenkaupungin SM-rallin ison N ryhmän kolmanneksi maltillisen esityksen jälkeen. Riihimäkeläinen joutui kilpailun lopussa taipumaan ison N-ryhmän toiseksi kirineelle Jukka Ketomäelle vain sekunneilla. Luokan voiton nappasi SM-sarjaa johtava Juha Salo. Armisen sijoitus yleiskilpailussa oli lopulta viides tila. Arminen on pääsyt loppukaudesta hyvään vauhtiin ja Neste Oil Rallin toista sijaa hiljan juhlineelle riihimäkeläiselle alkaa palkintopalli käydä pikku hiljaa tutuksi. Arminen kartturinaan Seppo Varmavuo löysi Uudenkaupungin kymmenvuotis juhlarallissa oivan vauhdin heti ensimmäisestä pätkästä alkaen. Pari keikkui hetken luokassaan jopa toisena, mutta tällä kertaa kaksikon ohi kiri väkevällä loppurutistuksella Jukka Ketomäki. Maalissa kaksikon eroa oli vain viisi sekuntia Ketomaan hyväksi.

Tavoitteen mukainen palkintopalli sijoitus tyydytti sekä Armista että kartturi Varmavuota, mutta menestyksen myötä kaksikon tavoitteet ovat entistä korkeammalla.
- Yleensä pitäis kai olla tyytyväinen palkintopallisijasta. Sehän oli asettamamme tavoite. Kyllähän tuo sijoitus kelpaa ja tyydyttää, mutta pirskatin vähän hävittiin toinen sija. Se vähän kaivelee. Kai se on terve merkki, kun kolmas sija tuntuu tänään vähän hävityltä sijoitukselta, puntaroi Arminen tunnustaen, että hyvien tulosten myötä nälkä on kasvanut.

Arminen löysi mielestään hyvän vauhdin heti aamusta, mutta riihimäkeläinen sai tuskailla monen muun tavoin sateen liukastamien teiden kanssa.
- Heti päästiin kyllä hyvin vauhtiin ja reitti kesti mainiosti. Yöllä oli sitten tietysti satanut ja reitti oli monin paikoin tosi liukas ja niljakas. Savipohjaiset paikat oli erityisesti älyttömän liukkaita ja varsinkin jos jarrutus osui varjopaikkaan niin siinä sai olla kyllä tosi tarkkana. Tuli siinä niitä tilanteita meillekin, mutta tänään niistä selvittiin. Tilanne oli tietenkin kaikille sama, pohti Arminen ja jatkoi.
- Tänään putosikin paljon porukkaa pois, mutta jälkikäteen heidän vauhtiaan on mahdoton tietää. Me pystyttiin tänään nousemaan pallille ja siitä on hyvä jatkaa kohden Mikkeliä ja kauden päätöskilpailua. Perusvauhti alkaa olla nyt siellä päin, myhäilee Arminen lopuksi tarkentamatta mikä olisi sitten se kaikkein paras vauhti parhaana päivänä kaiken osuessa kohdalleen.

Armiselle jäi kuitenkin vielä parannettavaa seuraaviin koitoksiin ja sen mies tunnustaa itsekin.
- Me hävittiin toinen sija asfaltti pikiksellä. Me hävittiin Ketomäelle sillä pätkällä varmaan kymmenen sekuntia. Ja olihan se lopussa muutaman sekunnin nopeampi muutenkin. Sen loppurutistukselle en tänään voinut mitään, päättää Arminen.

Uudenkaupungin teillä hyvin viihtyvä Arminen nappasi siis suunnitelmien mukaan tukun SM-pisteitä. Vaikka kolmas sija tänään maistui riihimäkeläisestä hivenen happamalta, täytti se kuitenkin kaksikon ennalta asettaman tavoitteen.

Lisätietoja:
Ilkka Varmavuo
040-707 9767
ili@caddiemagazine.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa