Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

03.09.2007 /

Jani Salomaalla onnistunut SM-ralli

Jani Salomaa kaasutteli ison N-ryhmän kuudenneksi lauantaina ajetussa Uudenkaupungin SM-rallissa. Jani ajoi kartturinsa Mikko Lappalaisen kanssa länsirannikon kimuranteilla teillä kauden parhaan tuloksensa. SM-pisteiden lisäksi hyvä tulos kartutti Subaru Challengen pistetiliä mukavasti. Ja eiköhän Subaru Challengen kolmannen tilan tuomille hyville palkinnoillekin käyttöä löydy ennen viimeistä Mikkelin SM-rallia.

- Kisa sujui meiltä ensimmäistä lenkkiä lukuunottamatta oikein hyvin. Ensimmäiselle kolmelle lyhylle ek:lle otimme käytetyt takarenkaat ja se oli iso virhe. Tuntui, että Subaru kulkee enemmän sivuttain kuin suoraan. Onneksi ensimmäiset ek:t olivat lyhyitä eikä tappiota kanssakilpailijoille tullut kuitenkaan kovin paljon, Jani kertaa lauantain tapahtumia.

Rallin toinen ja kolmas lenkki sujuivatkin sitten Janilta ja Mikolta hyvin, ek- ajat olivat koko ajan N-ryhmän sijoilla 5-7. Nyt oli kunnon renkaat alla ja ne toimivatkin hienosti kokoajan ja myös Subaru tikkasi moitteettomasti koko rallin lähdöstä maaliin asti.

- Kyllä on kiva ajaa kun kaikki on kunnossa ja auto toimii kuin kello. Minulle auton täytyy olla ominaisuuksiltaan juuri mieluinen ennen kuin saan siihen kunnon luoton. Ja jos ei ole luottoa autoon, voi olla varma, että ei tule myöskään tulosta, Jani miettii rallin jälkeen.

SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Mikkelissä 22.9. Salomaan teamissa odotetaan jo Mikkelin kisaa kovasti, tarkoituksena on jatkaa samaa hyvää vauhtia kuin Uudessakaupungissakin.


www.janisalomaa.com

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa