Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

18.09.2007 / Kosti Katajamäki

Rallin SM-sarjassa vuoden tauon jälkeen kilpaileva Kosti Katajamäki hakee kauden päättävästä Mikkelin osakilpailusta voittoa. Ykkössija takaisi nyt sarjassa kolmantena olevalle Katajamäelle (52,5 pistettä) varman SM-mitalin. Minkä värisen, riippuu SM-pisteissä edellä olevien Juha Salon (76) ja Jari Ketomaan (57) suorituksesta.

- Ei se mestaruus nyt ihan omissa käsissä ole. Lähtökohta on, että voittaa pitää. Sen jälkeen katsotaan millä sijoilla muut ovat tässä finaalikisassa ovat. Siinä mielessä paineita ei ole. Menestyspaineet ovat muilla kun varmasti laskevat mitä sijoja mestaruuteen tarvitaan. Se otetaan mitä tarjotaan, mieluummin tietysti kulta kuin pronssi. Kaasu pohjassa matkaan, Katajamäki miettii.

Kauden viimeisestä osakilpailusta sarjapisteet lasketaan 1,5-kertaisina. Se osaltaan lisää jännitystä. Ison N-ryhmän Mitsubishillä ajavan Katajamäen mielestä kilpailu olisi saanut Mikkelissä olla samantien kaksipäiväinenkin.

- Nyt se on pituudeltaan melkein kuin tavallinen SM-ralli. 2-päiväinen kilpailu olisi ollut minun mielestä parempi. Kun kisa pitenee, ja toisena aamuna lähdetään uudestaan matkaan, niin siellä ne erot yleensä syntyvät. Ehdottomasti olen pitempien kilpailujen kannalla, MM-sarjassa viisi vuotta esiintynyt Katajamäki puntaroi.

Kaksi vuotta sitten Katajamäki voitti Mikkelin osakilpailun. Tuolloin ykkössija oli hänelle ensimmäinen silloisella WRC-kalustolla. Kausi huipentui lopulta suomenmestaruuteen ja avasi portteja myös MM-sarjan WRC-kokeiluille.

- Ajetaan tämä kisa nyt ensin pois, ja mietitään tulevia myöhemmin. Mikkelin tiet ovat hienoja, ja jos nuotti on kunnossa, vauhtia pitäisi olla. Semmoinen ehjä ajo ilman teknisiä murheita olisi nyt tilauksessa. Pari edellistä kilpailua on mennyt ulkopuolisista seikoista johtuen nollille, joten nyt olisi revanssin paikka. Kausi alkoi osakilpailuvoitolla, joten semmoiseen se olisi mukava päättääkin, Katajamäki tietää.

Katajamäki ja kartanlukija Lasse Hirvijärvi ajavat lauantaina seitsemän erikoiskokeen kilpailussa numerolla kolme.

www.kostiwrc.com

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa