Facebook Twitter Email Pinterest

Mitsubishi Ralliart Finland

20.09.2007 / Mitsubishi Ralliart Finland

Juha Salo ja Jari Ketomaa suomenmestaruustaistelussa: Mitsubishi-kuljettajat Mikkeliin kullankiilto silmissä

Rallin SM-kausi huipentuu lauantaina Mikkelissä. Finaalirallissa panoksena on suomenmestaruus, josta isossa N-ryhmässä kamppailevat tiukimmin Mitsubishi Ralliart Finlandin kuljettajat Juha Salo ja Jari Ketomaa, sekä myös Mitsubishi Lancer Evolution IX -autoon luottava Kosti Katajamäki.

Seitsemän osakilpailun jälkeen Salo johtaa sarjaa 76:n pisteen saldolla. Ketomaa on summannut 57 ja Katajamäki 52,5 pistettä. Salolle riittää Mikkelistä neljäs sija uran viidenteen SM-kultaan, vaikka Ketomaa tai Katajamäki voittaisikin osakilpailun.
- Ajetaan hyvällä rytmillä. Annetaan mennä rennosti. Varmistelemaan ei voi lähteä eikä hissuttelemaan. Vähän kun varmistelee, niin helposti rytmi katoaa, eikä ole lähelläkään vaadittavaa neljättä sijaa. Kovaa pitää mennä, mutta älyttömiä riskejä ei tarvitse sentään ottaa. Keulaa ei tarvitse työntää jokaiseen sisämutkan pusikkoon. Salo tietää.

Salo ja kartanlukija Mika Stenberg starttaavat kilpailuun numerolla yksi. Ensimmäisenä autona ajaminen on kaksipiippuinen juttu.
- Jos sataa tai tienpinta on kostea kuten syksyllä useasti, ensimmäisenä on hyvä mennä. Jos on kuivaa, ensimmäinen sutii irtosoran päällä. Nyt saa itse piirtää ajolinjat ja jarrutuspaikat muille. Tiet joka tapauksessa Mikkelissä ovat hienot ja muistot sieltä hyviä. Pari kertaa olen Mikkelissä voittanut, Salo muistaa.

Hallitseva suomenmestari Jari Ketomaa pääsee päätöskisassa kotiteilleen numerolla kaksi. Hän tietää, että voittokaan ei välttämättä takaa mestaruustittelin uusimista.
- Nautiskellaan, ja katsotaan millä sijalla Juha sitten on. Ei tässä oikein muuta ole tehtävissä. Voitosta ajetaan, ja sen pitäisi olla ihan mahdollista. Auto on hienossa kunnossa. Alustaan tehtiin viime viikon testeissä vähän muutoksia, ja käyn vielä kisan alla torstaina varmistamassa, että homma toimii. Ei auto ainakaan hitaampi ole kuin ennen, kaksi kesäkilpailua jo voittanut Ketomaa hymyilee.

Viimeisen osakilpailun puolitoistakertainen pistepotti lisää jännitystä. Lisävirtaa Ketomaalle ja kartanlukija Miika Teiskoselle tuo myös kisaan saapuvat yhteistyökumppanit ja heille tarjottavat tunnelmat.
- Nyt on tuttuja ihmisiä tienvarret täynnä. Huoltoalueelle oman tiimimme tiloihin välitämme erikoiskokeilta livekuvaakin, Ketomaa muistuttaa.

Mikkelin osakilpailussa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joista pisin on SM-sarjassa kovin harvinainen 30-kilometrinen koettelemus. Finaalikilpailun onnistujien ja SM-sarjan mitalistien nimet ovat selvillä iltaseitsemän jälkeen, kun shampanja suihkuaa komeissa kulisseissa Mikkelin torilla.

Kuljettajien SM-pistetilanne 7/8 osakilpailun jälkeen: 1. Juha Salo, Mitsubishi, 76 p., 2. Jari Ketomaa, Mitsubishi, 57 p., 3. Kosti Katajamäki 52,5 p., 4. Jukka Ketomäki, Subaru, 44 p, 5. Toni Klemets, Mitsubishi, 36,5 p, 6. Teemu Arminen, Subaru, 31 p.

Automerkkien SM-sarjassa Mitsubishi johtaa maksimipistein ennen Subarua, ja on jo varmistanut 16. mestaruustittelin peräkkäin.Lisätietoja:
Vemic Auto Oy Ab - MITSUBISHI-maahantuonti
Pekka Koski
GSM +358 400 210 490
pekka.koski@vemicauto.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa