Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Välimäki

21.09.2007 / Jussi Välimäki

Jussi Välimäki laittaa kaiken peliin kauden päättävässä SM Vaakuna rallissa

Taistelu ralliautoilun Suomen Mestaruuksista huipentuu huomenna lauantaina Mikkelissä ajettavassa SM Vaakuna rallissa. Siinä missä n-ryhmän Suomen Mestaruus ratkesi edellisessä osakilpailussa Uudessakaupungissa, A- ja N-ryhmän herruudesta tullaan käymään kiihkeä kamppailu. N-ryhmässä Juha Salolle riittää varma suoritus saavuttaakseen neljännen tittelinsä kun taas A-ryhmässä Mitsubishi Lancer Evolution VIII ralliautoa ohjastava Jussi Välimäki ja Peugeot 206 WRCllä ajava Jarmo Mikkonen saavat toden teolla vääntää rattia mitatakseen paremmuuttaan. Ennen kauden viimeistä kilpailua Välimäki johtaa SM-sarjaa, mutta vain yhdellä pisteellä Mikkoseen nähden.

Seitsemän erikoiskoetta ja 107 erikoiskoekilometriä kattava reitti pitää sisällään perinteikkäitä ja umpikieroja savolaisia rallipolkuja. Välimäki povaa kilpailusta erittäin mielenkiintoista, sillä hän II-kuljettajansa Jarkko Kalliolevon kanssa aikovat laittaa kaiken osaamisensa peliin - ajetaanhan nyt suomen Mestaruudesta. Se, riittääkö se huomattavasti tehokkaammalla WRC-autolla ajavaa Mikkosta vastaan nähdään huomenna.
Välimäki ohjastaa PrintSport Racingin N-ryhmästä A-ryhmään muutettua Mitsubishi Lancer Evolution VIII ralliautoa kun Mikkonen ratsastaa ranskalaisella WRC-ohjuksella.

- Reitti on erittäin vaativa ja osittain jopa vaarallinen. Viisi ensimmäistä erikoiskoetta ovat teknisesti erittäin haastavia kun taas kuudennella laitetaan kaasu pohjaan ja pidetään se tiukasti siellä 16 ensimmäistä kilometriä. En koe kovin mielekkääksi ajaa kilpaa tiellä jossa mitataan kantti ajaa minuutti tolkulla auton huippunopeutta vastaan.
Toivotaan ettei tuolla osuudella kenelläkään petä pyöränpultit tai tipu ratti syliin, viestitti Välimäki terveisiä ratamestarille.

- Edellisessä osakilpailussa Uudessakaupungissa murheenamme olivat jarruongelmat. Kuluneena kolmena viikkona PrintSport Racing on tehnyt kiitettävää kehitystyötä jarruongelmien ratkaisemiseksi ja sen myötä uskomme olevamme valmiit taistelemaan ralliautoilun Suomen Mestaruudesta.
Jos automme tekniikka pelaa moitteettomasti, aiomme rallin viimeisiin metreihin saakka kynsin ja hampain olla kanssakilpailijoitamme edellä.
Huomiseksi on luvassa paljon sadetta, joten ainakin liukasta tulee olemaan. Onneksi keli on sama kaikille kuljettajille, Välimäki analysoi.

Yhteistyökumppaneille jälleen iso käsi

Moni varmasti muistaa ajat jolloin Välimäki kolkutteli niin Hyundain kuin Subarun tehdastallin portteja. Jo silloin hänen altaan vedettiin matto monesti hetkillä, jolloin unelmia oli lähestulkoon saavutettu. Subarun tehdastallin portit sulkeutuivat meksikolaisen pääsponsorin vetäydyttyä tukemasta tiimin toimintaa ja Hyundain tallipaikka kaatui tallin vetäytymiseen MM-sarjasta. Tänä vuonna Välimäen kompastuskiveksi on muodostautumassa vuoden takaisen SM-rallin ralliauton vuokrauksen epäonnistuminen, sillä auton vuokraaja ajoi kilpurin lunastuskuntoon jättäen samalla puolet suurista korjauskuluista maksamatta. Myös ongelmat yhden tärkeän yhteistyökumppanin kanssa ovat johtaneet siihen pisteeseen, että Jussin rallikassasta on loppukautena puuttunut ratkaisevasti pelimerkkejä WRC-kaluston vuokraamiseen. Tätä tilannetta ovat muut arvokkaat yhteistyökumppanit paikanneet siten, että Välimäellä on huomenna mahdollisuus saavuttaa ralliuransa ensimmäinen SM-kulta.

- Olen aina arvostanut yhteistyökumppaneitani ylitse kaiken ja viime aikoina olen kirjaimellisesti saanut kokenut kuinka paljon myös he janoavat menestystä. Rallibudjetti meni roimasti miinukselle edellä mainituista tekijöistä ja siten osallistuminen myös tähän kisaan on ollut vaakalaudalla aina eiliseen saakka. Mikäli huomenna mestaruuskannujen osoite tulee olemaan Tampereella, voivat kaikki yhteistyökumppanini olla varmoja siitä, että luvassa on vuoden kovimmat rallibileet, jakoi Välimäki uskoa itseensä.


Lisätietoja
löydät Välimäen kotisivuilta osoitteesta www.jussivalimaki.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa