Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

22.09.2007 /

Kosti Katajamäki palasi MM-sarjan WRC-auton ratista rallin SM-tasolle tyylikkäästi. Parin vuoden takainen ison A-ryhmän suomenmestari ajoi tänä vuonna lähempänä tuotantoautoja olevassa N-ryhmässä, ja saavutti pitkän kauden päätteeksi SM-pronssin.

Katajamäki ja kartanlukija Lasse Hirvijärvi kävivät kauden päättäneessä Mikkelin osakilpailussa lauantaina kovan sekuntitaistelun. Finaalirallin toinen sija toi pohjalaiskaksikon palkintokaappeihin lisää kiiltävää.

- Suomenmestaruus oli tavoite. Sitä ei saavutettu, ja siksi ei voi olla täysin tyytyväinen. Plussaa kaudesta on kuitenkin himmeämpikin mitali, ja se, että pitkän tauon jälkeen pääsin nopeasti sinuiksi N-ryhmän autoon. Iso plussa tulee myös Suomen N-ryhmän tasosta. Tällaisia sekuntitaisteluja ei näe nykypäivänä edes MM-tasolla. Siinä mielessä ihan positiivinen kausi ja kokemus, vaikka se mestaruus nyt saamatta jäikin, Katajamäki sanoi.

Viimeisen kisaan voittoon ajoi 14,2 sekunnin erolla Katajamäkeen Jari Ketomaa, ja samalla hän uusi viimevuotisen mestaruutensa. SM-sarjan toiseksi ylsi Mikkelissä viidenneksi sijoittunut Juha Salo. Ketomaan kokonaissaldo oli 81 pistettä. Salo hävisi tittelin vain yhdellä pisteellä. Kilpailun neljäs olisi tuonut hänelle mestaruuden. Katajamäki summasi 72,5 pistettä. Koko kärkikolmikko ajoi Mitsubishin viimeisimmällä Lancer Evolution IX -autolla.

- Kaikkemme yritimme viimeiseen asti. Mikkelissä oli upeat tiet, ja autokin toimi hienosti. Jari oli vaan yksinkertaisesti nyt nopeampi. Oman SM-mitalin värihän ei enää ollut omissa käsissä, vaan värin määräsi se miten Jari ja Juha ajoivat, Katajamäki kertasi.

Katajamäki avasi rallikauden heti upealla voitolla, ja johti sen jälkeen pitkään SM-sarjaa, kunnes Kouvolan ja Uudenkaupungin epäonniset kilpailut suistivat hänet pois kullansyrjästä. Molemmista kisoista saldona oli nolla pistettä, ja se oli liian kova tasoitus.

- Kouvolassa väistin ulosajanutta sillä seurauksella, että jäin itse ojaan ja auto hajosi. Uudessakaupungissa tunkki ei sopinut paikalleen ja lopulta sähkövika keskeytti kisan. No, ei auta jossitella. Nämä kaikki kuuluvat rallin luonteeseen, mutta silti vähän sapettaa, kun kumpikaan nollakisa ei ollut kuskin vika, Katajamäki mietti.

Nyt SM-sarjassa seuraa pitkä tauko. Uusi kausi korkataan Lapin lumilla Rovaniemellä tammikuun lopussa. Katajamäki ei osaa vielä sanoa mitään ensi kauden kilpailuohjelmastaan tai -kalustostaan.

- Ei mitään tietoa. Istutaan ensi viikolla alas taustaryhmän kanssa ja mietitään, Katajamäki sanoi.

www.kostiwrc.com

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa