Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

22.09.2007 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäki palasi MM-sarjan WRC-auton ratista rallin SM-tasolle tyylikkäästi. Parin vuoden takainen ison A-ryhmän suomenmestari ajoi tänä vuonna lähempänä tuotantoautoja olevassa N-ryhmässä, ja saavutti pitkän kauden päätteeksi SM-pronssin.

Katajamäki ja kartanlukija Lasse Hirvijärvi kävivät kauden päättäneessä Mikkelin osakilpailussa lauantaina kovan sekuntitaistelun. Finaalirallin toinen sija toi pohjalaiskaksikon palkintokaappeihin lisää kiiltävää.

- Suomenmestaruus oli tavoite. Sitä ei saavutettu, ja siksi ei voi olla täysin tyytyväinen. Plussaa kaudesta on kuitenkin himmeämpikin mitali, ja se, että pitkän tauon jälkeen pääsin nopeasti sinuiksi N-ryhmän autoon. Iso plussa tulee myös Suomen N-ryhmän tasosta. Tällaisia sekuntitaisteluja ei näe nykypäivänä edes MM-tasolla. Siinä mielessä ihan positiivinen kausi ja kokemus, vaikka se mestaruus nyt saamatta jäikin, Katajamäki sanoi.

Viimeisen kisaan voittoon ajoi 14,2 sekunnin erolla Katajamäkeen Jari Ketomaa, ja samalla hän uusi viimevuotisen mestaruutensa. SM-sarjan toiseksi ylsi Mikkelissä viidenneksi sijoittunut Juha Salo. Ketomaan kokonaissaldo oli 81 pistettä. Salo hävisi tittelin vain yhdellä pisteellä. Kilpailun neljäs olisi tuonut hänelle mestaruuden. Katajamäki summasi 72,5 pistettä. Koko kärkikolmikko ajoi Mitsubishin viimeisimmällä Lancer Evolution IX -autolla.

- Kaikkemme yritimme viimeiseen asti. Mikkelissä oli upeat tiet, ja autokin toimi hienosti. Jari oli vaan yksinkertaisesti nyt nopeampi. Oman SM-mitalin värihän ei enää ollut omissa käsissä, vaan värin määräsi se miten Jari ja Juha ajoivat, Katajamäki kertasi.

Katajamäki avasi rallikauden heti upealla voitolla, ja johti sen jälkeen pitkään SM-sarjaa, kunnes Kouvolan ja Uudenkaupungin epäonniset kilpailut suistivat hänet pois kullansyrjästä. Molemmista kisoista saldona oli nolla pistettä, ja se oli liian kova tasoitus.

- Kouvolassa väistin ulosajanutta sillä seurauksella, että jäin itse ojaan ja auto hajosi. Uudessakaupungissa tunkki ei sopinut paikalleen ja lopulta sähkövika keskeytti kisan. No, ei auta jossitella. Nämä kaikki kuuluvat rallin luonteeseen, mutta silti vähän sapettaa, kun kumpikaan nollakisa ei ollut kuskin vika, Katajamäki mietti.

Nyt SM-sarjassa seuraa pitkä tauko. Uusi kausi korkataan Lapin lumilla Rovaniemellä tammikuun lopussa. Katajamäki ei osaa vielä sanoa mitään ensi kauden kilpailuohjelmastaan tai -kalustostaan.

- Ei mitään tietoa. Istutaan ensi viikolla alas taustaryhmän kanssa ja mietitään, Katajamäki sanoi.

www.kostiwrc.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa