Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Challenge

24.09.2007 / Subaru Challenge

Subaru Challenge 2007 - SM Vaakuna-ralli, Mikkeli:

Arminen päätti Subaru Challenge -kauden osakilpailuvoittoon

Ralli SM -sarjan yhteydessä ajattavan Subaru Challenge -sarjan ykköstila varmistui jo ennen Mikkelin päätösosakilpailua, kun Challenge-voittoa puolustanut Jukka Ketomäki kirjasi Uudenkaupungin SM-rallista täydet sarjapisteet. Mikkelissä riitti kuitenkin vielä panosta sarjan muista sijoituksista. Taistelu Challenge -pisteistä oli totuttuun tapaan myös Etelä-Savon liukkailla ja vaativilla teillä tasaväkinen ja tiukka.

Päätösosakilpailussa Challenge-voittoon ajoi sarjan toissa vuoden mestari Riihimäen Teemu Arminen, jolle voitto tiesi 1.700 euron palkintorahoja ja sarjan yhteispisteiden kakkossijaa. Kakkossijastaan Arminen sai palkinnoksi 20 kpl Michelin rallirengasta.

Armisen voittomarginaali Mikkelissä kakkoseksi sijoittuneeseen Jukka Ketomäkeen oli 11,5 sekuntia. Osakilpailuvoitto ja sarjan yhteispisteiden kakkossija tyydytti riihimäkeläistä.
- Kovempaa ei vain päästy. Meille reitti oli ainakin älyttömän liukas. Renkaat valittiin sen mukaan mitä meillä vielä oli käytössä. No, valinnat eivät osuneet nappiin. Liukasteltiin ja rallin alku oli meiltä ihan katastrofi.

- Neljänneltä erikoiskokeelta eteenpäin vauhtimme nousi kun saatiin auto kulkemaan suoraan. Loppukiri riitti N-ryhmässä neljänteen sijaan. Pakko se on myöntää, että lopun nousu tyydyttää hankalan alun jälkeen, ison N-ryhmän SM-loppupisteissä viidennelle sijalle ajanut Arminen totesi.

Mikkelissä kakkoseksi ajoi sarjan voiton jo edellisessä SM-rallissa Uudessakaupungissa varmistanut Jukka Ketomäki. Ketomäki sijoittui päätösosakilpailussa N-ryhmän viidenneksi ja SM-loppupisteissä niukasti mitalien ulkopuolelle neljänneksi.
- Liukasta oli meilläkin. Auto ei edennyt niin kuin olisin halunnut sen etenevän. Perä luisti liikaa. Kauden alussa Challenge-voitto ja SM-mitali oli tavoitteena ja kun mitalia ei sitten saavutettu niin pieni pettymyshän se on, Ketomäki myönsi.

Subaru Challenge -sarjan yhteispisteiden kolmanneksi ajoi Jukka Metsälä. Tulos tiesi Metsälälle 500 litraa Shell Racing Solutions Turbo Rally -kilpabensaa. Sarjan neljänneksi ajoi Mikkelin osakilpailun sairastapauksen takia väliin jättämään joutunut Jani Salomaa ennen Lauri Riipistä.


Subaru Challenge lopputulokset 2007:

1. Jukka Ketomäki 57
2. Teemu Arminen 40
3. Jukka Metsälä 22
4. Jani Salomaa 15
5. Lauri Riipinen 14
6. Petri Lehtovirta 12
7. Karri Marttila 11
8. Timo Pulkkinen 8
9. Natalie Barratt 5

www.subaruchallenge.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa