Facebook Twitter Email Pinterest

Mitsubishi Ralliart Finland

03.12.2007 / Mitsubishi Ralliart Finland

Kosti Katajamäki Mitsubishi Ralliartin Finlandin kuljettajaksi

Menestysmerkki jatkaa Juha Salon ja Kosti Katajamäen kanssa mestaruuksien jahtaamista

Mitsubishi Ralliart Finland jatkaa uudistuneella ilmeellä rallin SM-sarjassa. Kotimaisiin ralleihin viime vuonna palannut kaksinkertainen mestari Kosti Katajamäki, 30, on tehnyt maahantuojan kanssa kuljettajasopimuksen. Toisena kuljettajana jatkaa nelinkertainen suomenmestari Juha Salo. Kaksikko kilpailee rallin Suomen mestaruudesta ison N-ryhmän nelivetoisella turboahdetulla Mitsubishi Lancer Evolution IX -autolla.

Katajamäki johti väkevästi SM-sarjaa heti paluuvuotenaan, mutta loppukauden kilpailuissa hän valahti yhteispisteissä pronssille.
- Sopimus on ehdottomasti tärkeä asia, kun tavoitteena on Suomen mestaruus. Tämän myötä tarjolla on varmasti uusin mahdollinen tekniikka, laaja tietotaito ja läheinen kontakti maahantuojan kautta aina tehtaalle saakka. Viime kauden kokemukset ja nyt solmittu yhteistyö nostavat motivaatiota entisestään, Katajamäki sanoo.

- Nyt tulevaisuus on kirkkaampana mielessä kuin viime vuonna. SM-sarjan ison N-ryhmän vaatimustaso on nyt selvillä, ja kuherteluaika on takana. Nyt voi keskittyä olennaiseen. Pronssi on tarkoitus kirkastaa kullaksi, Katajamäki korostaa.

Katajamäki saa tehdä tittelijahdissa kovan työn, sillä lähin haastaja löytyy samasta leiristä. Nelinkertainen Suomen mestari Juha Salo, 31, jäi viime kaudella hopealle, ja myös hän hamuaa mitalin kirkastamista.
- Kosti on paljon maailmaa nähnyt ja kokenut kuljettaja. Reilu ja jämerä kaveri ja hyvä teamkumppani, jonka kanssa on ilo kilpailla. Hänen paluunsa SM-kamppailuun oli koko sarjan mielenkiinnon kannalta hyvä asia. Näyttää siltä, että ensi kaudellakin tiukat sekuntitaistelut jatkuvat. Viime kaudella oma vauhtini ei aivan riittänyt mestaruuteen. Nyt paketti on kasassa, ja mestaruus ehdottomasti tavoitteena, Salo sanoo.

- Ison N-ryhmän arvostus ja näkyvyys on Suomessa kasvanut, ja viime kaudella Mitsubishilla ajettiin jo useita yleiskilpailun voittojakin WRC-kaluston nenän edestä. Kotimaan taso on kivikova, joten pääsemme varmasti tarjoamaan katsojille paljon mielenkiintoista nähtävää. Alkava kausi tulee olemaan hyvä kenraaliharjoitus kautta 2009 ajatellen, jolloin WRC-autot jäävät pois SM-sarjan pistekamppailuista ja N-/ S2000-autot muodostavat oikeutetusti pääluokan kaluston, Salo muistuttaa.

Lisätietoja:
Vemic Auto Oy Ab - MITSUBISHI-maahantuonti
Pekka Koski
GSM +358 400 210 490
pekka.koski@vemicauto.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa