Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki

11.01.2008 / Kalle Pinomäki

Kalle Pinomäki ottaa ralliurallaan uuden askeleen eteenpäin, ja siirtyy nelivetokalustoon. Turkulainen on saavuttanut etuvetokalustolla nuorten suomenmestaruuden ja kilpaillut kaksi kautta myös rallin MM-osakilpailuissa. Nyt Pinomäki, 27, kilpailee siirtyy seuraavalle portaalle ja ajaa nelivetoisella turboahdetulla Mitsubishin tuoreimmalla Lancer Evolution IX -autolla (ns. iso N-ryhmä) rallin SM-sarjassa.

- Kahden vuoden ajan haimme tärkeää kokemusta MM-tasolta ja nyt aika siirtyä kaluston suhteen eteenpäin. Rallin SM-sarjaa pidetään yhtenä maailman kovatasoisimmista. Tämä on paras mahdollinen sarja hankkia nelivetokokemusta. Tiukkaa kilpailua on luvassa, Pinomäki summaa.

Pinomäen kartanlukijaksi palaa kokenut Matti Kaskinen. Kaksikko saavutti nuorten suomenmestaruuden vuonna 2005.
- Uusi kausi tarjoaa nyt uusia haasteita, mutta tutun kartanlukijan kanssa. Suomessa ajaessani teimme Matin kanssa yhteistyötä jo vuosina 2002-2005, joten nyt kotimaan kisoihin palatessa Matti oli luonnollinen valinta, Pinomäki sanoo.

Rallin SM-sarja on houkutellut parin viime vuoden aikana tukun nimekkäitä kuljettajia, joilla myös rutkasti MM-kokemusta. Pinomäen lisäksi paluumuuttajiin kuuluvat mm. Kosti Katajamäki, Kristian Sohlberg ja Jussi Välimäki.
- Nyt mennään taas uralla eteenpäin, vaikka MM-sarja vaihtuikin SM:ään. Tämä on harkittu ja tärkeä askel nimenomaan kaluston suhteen. En ole aiemmin ajanut nelivetoista autoa kuin lähinnä testimielessä, ja kyllä MM-sarjan tehdastallipaikat jatkossakin tulevat olemaan nelivetoautoissa. On oltava täysin valmiina kun tulee se hetki, että tehdään niitä todellisia näyttöjä, Pinomäki korostaa.

Pinomäen ja Kaskisen kausi alkaa lauantaina Hämeenlinnassa ajettavassa Vanajanlinna-rallissa. SM-sarja korkataan Lapin lumilla kahden viikon kuluttua, johon kotimaisen autourheiluliiton AKK-Motosportin valmennusryhmäänkin kuuluva Pinomäki lähtee heti menestymään.

- Täysillä ajetaan, mutta aluksi tärkein tavoite on oppia autoa ja tuoda se maaliin. Hämeenlinnan kisa on hyvä testikilpailu SM-sarjaa varten. Olen kyllä ajanut enemmän testikilometrejä kuin aikoihin, noin 500, mutta silti kaikki on vielä uutta. Vasta kun kello käy ensimmäisen kerran kilpailussa, niin silloin tiedetään oma lähtötaso tällä kalustolla. Pidetään jalat maassa, tehdään nöyrästi töitä ja kehitytään. Kesällä vauhdin pitäisi olla jo sellaista ainakin sijoille 3-5 riittävää, Pinomäki sanoo.

Pinomäen Mitsubishin huollosta vastaa turkulaisen taustalla operoiva Set Promotion -yksityistalli.


www.setpromotion.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa