Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki

14.01.2008 / Kalle Pinomäki

Kalle Pinomäen ura nelivetoauton ratissa sai lähes unelma-alun Hämeenlinnassa ajetussa Vanajanlinna-rallissa. Rallin SM-sarjaan valmistautuva turkulainen sijoittui debyyttikisassaan Mitsubishi Lancer Evolution IX -autollaan yleiskilpailun neljänneksi. Omassa ryhmässään (iso N-ryhmä) Pinomäki oli kartanlukijansa Matti Kaskisen kanssa niinikään neljäs.

- Meni todella hyvin, ennakko-odotuksiin nähden jopa vähän yläkanttiin. Auto saatiin testeissä hyväksi ja ajotyylilleni sopivaksi, ja heti ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen luottamus oli hyvä. Oli heti sellainen olo, että tiedetään mitä tehdään ja pystytään myöskin ajamaan niin kuin on suunniteltu. Parilla viimeisellä erikoiskokeella vähän jäätiin ja menetettiin kolmas sija. Renkaat alkoivat loppua, ja muutama mutka meni aika leveäksi, Pinomäki sanoi.

- Ja nyt kun ajaa turboautolla, niin voi ensimmäisen kerran käyttää kulunutta selitystä, ettei lopussa ahtanut enää täysillä, kuski virnisti.

Parhaimmillaan erikoiskokeilla Pinomäen edelle N-ryhmässä ehti vain moninkertainen suomenmestari Juha Salo, joka myös voitti Mitsubishillään koko kilpailun 36 sekunnin erolla Matti Rantaseen. Pinomäki jäi kuuden erikoiskokeen rallissa kolmossijasta vain seitsemän sekuntia. Voittajaan tuli eroa 1.08 minuuttia.

- Tämä oli erittäin hyvä kenraali SM-sarjaan. Auto on ehjä ja koko tiimi teki uuden auton kanssa hienon työn. Nuottikin toimi ja saimme ns. täydet kilpailukilometrit alle, Pinomäki mietti helpottuneena.

Rallin SM-sarja alkaa kahden viikon kuluttua Rovaniemellä. SM-sarjan lisäksi Pinomäen ja Kaskisen ohjelmassa on ainakin yksi MM-ralli.

www.setpromotion.com

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa