Facebook Twitter Email Pinterest

Matii Rantanen

14.01.2008 / Matii Rantanen

Lammilainen ralliautoilija Matti Rantanen onnistui hyvin kauden avauksessaan, testirallina toimineessa Vanajanlinna Rallissa. Kilpailun kakkossijan lisäksi Rantasen mieltä lämmitti uunituoreen Mitsubishi Lancer Evo9:n testiohjelman onnistunut läpivienti.

- Uuden kilpurin testaaminen oli tämän rallin päätarkoitus, kun ennakkotestit jäivät melko vähiin, vajaat sata kilometriä uutukaisella alkuviikolla ajanut Rantanen kertoi.
- Tottakai kisan edetessä ruvettiin ajamaan myös sijoituksesta, kun takana olleet lähimmät haastajat oli pidettävä takana.

Rantasen ja kartanlukija Jan Lönegrenin vauhti kohentui kisan edetessä, joten loppumatkasta ero kärkeen ei enää kasvanut pahasti.

- Nelospätkällä tuli pieni virhe, kun auto pääsi sammumaan yhdessä jarrutuksessa. Se kohta oli aivan loskainen, joten pito oli poikkeuksellisen huono. Jarrutus vain valui pitkäksi ja kone sammui. Siinä tuli takkiin 10 sekuntia, Rantanen kertasi.

Vanajanlinna Rallin voittoon ajoi Juha Salo. Rantasen ero kärkeen kasvoi 36,7 sekunniksi. Kilpailun kolmas oli Subaru-kuski Teemu Arminen, joka jäi voittajalle minuutin ja yhden sekunnin.

- Eroa kokeneeseen Juha Saloon täytyy saada pienemmäksi, ja tavoitteenani olisikin tällä kaudella pystyä haastamaan kaikki SM-sarjan kärkikuskit. Vielä rakoa oli liikaa, mutta tiedossani on, kuinka kyytiä saadaan lisää, Rantanen selvitti.
- Ensi viikolla jatketaan testaamista, sieltä haetaan lisävauhtia. Omaa ajoa täytyy myös rauhoittaa paikoitellen, nyt muutamissa kohdissa liiallinen yritys vei aikaa.

www.mattirantanen.net

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa