Facebook Twitter Email Pinterest

Matii Rantanen

14.01.2008 / Matii Rantanen

Lammilainen ralliautoilija Matti Rantanen onnistui hyvin kauden avauksessaan, testirallina toimineessa Vanajanlinna Rallissa. Kilpailun kakkossijan lisäksi Rantasen mieltä lämmitti uunituoreen Mitsubishi Lancer Evo9:n testiohjelman onnistunut läpivienti.

- Uuden kilpurin testaaminen oli tämän rallin päätarkoitus, kun ennakkotestit jäivät melko vähiin, vajaat sata kilometriä uutukaisella alkuviikolla ajanut Rantanen kertoi.
- Tottakai kisan edetessä ruvettiin ajamaan myös sijoituksesta, kun takana olleet lähimmät haastajat oli pidettävä takana.

Rantasen ja kartanlukija Jan Lönegrenin vauhti kohentui kisan edetessä, joten loppumatkasta ero kärkeen ei enää kasvanut pahasti.

- Nelospätkällä tuli pieni virhe, kun auto pääsi sammumaan yhdessä jarrutuksessa. Se kohta oli aivan loskainen, joten pito oli poikkeuksellisen huono. Jarrutus vain valui pitkäksi ja kone sammui. Siinä tuli takkiin 10 sekuntia, Rantanen kertasi.

Vanajanlinna Rallin voittoon ajoi Juha Salo. Rantasen ero kärkeen kasvoi 36,7 sekunniksi. Kilpailun kolmas oli Subaru-kuski Teemu Arminen, joka jäi voittajalle minuutin ja yhden sekunnin.

- Eroa kokeneeseen Juha Saloon täytyy saada pienemmäksi, ja tavoitteenani olisikin tällä kaudella pystyä haastamaan kaikki SM-sarjan kärkikuskit. Vielä rakoa oli liikaa, mutta tiedossani on, kuinka kyytiä saadaan lisää, Rantanen selvitti.
- Ensi viikolla jatketaan testaamista, sieltä haetaan lisävauhtia. Omaa ajoa täytyy myös rauhoittaa paikoitellen, nyt muutamissa kohdissa liiallinen yritys vei aikaa.

www.mattirantanen.net

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa