Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

22.01.2008 / Kosti Katajamäki

SM-kausi alkaa viikonloppuna Rovaniemellä osin uudistuneena

Kotimaisiin ralleihin viime vuonna palannut Kosti Katajamäki, 30, on tehnyt Mitsubishin kanssa kuljettajasopimuksen rallin SM-sarjasta 2008. Katajamäki ja kartanlukija Lasse Hirvijärvi taistelevat suomenmestaruudesta ison N-ryhmän nelivetoisella turboahdetulla Mitsubishi Lancer Evolution IX -autolla.

Katajamäki johti väkevästi SM-sarjaa heti paluuvuotenaan, mutta loppukauden kilpailuissa kuski valahti yhteispisteissä pronssille.
- Tämä sopimus on ehdottomasti tärkeä asia, kun tavoitteena on suomenmestaruus. Tämän myötä tarjolla on varmasti uusin mahdollinen tekniikka sekä laaja tietotaito ja läheinen kontakti maahantuojan kautta aina tehtaalle saakka. Viime kauden kokemukset ja nyt solmittu yhteistyö nostavat motivaatiota entisestään, Katajamäki sanoo.

- Nyt tulevaisuus on kirkkaampana mielessä kuin viime vuonna. SM-sarjan ison N-ryhmän vaatimustaso on nyt selvillä, ja kuherteluaika on takana. Nyt voi keskittyä olennaiseen. Pronssi on tarkoitus kirkastaa kullaksi, Katajamäki korostaa.

Rallivuosi 2008 pyörähtää käyntiin viikonloppuna Rovaniemellä Arctic Lapland Rallyllä, joka kansansuussa kulkee sitkeästi Tunturirallina. Napapiirin lumiränneissä ajetaan perjantaina ja lauantaina SM-sarjan pisin osakilpailu. Katajamäki hakee kilpailusta nyt kolmatta peräkkäistä voittoaan.
- Katselin vähän tilastoja, ja kolmeen peräkkäiseen voittoon Tunturissa ovat aiemmin kyenneet vain Antero Laine ja Marcus Grönholm. Olisihan se erityisen hienoa kirjata omakin nimi näiden rallilegendojen rinnalle, Katajamäki miettii.

Katajamäki hyökkää kauteen täysin uudella Printsport-tallin Mitsubishillä, joka on ensimmäistä kertaa viivalla nyt viikonloppuna. Tuliterä ajokki on varustettu parhailla mahdollisilla kilpaosilla.
- Ajoin kaksi päivää testiä Lapissa, ja ensituntuma autoon oli loistava. Voimansiirrossa käytämme uutta ohjelmaa ja jouset ja iskunvaimentimet toimittaa japanilainen Tein. Auto on jonkin verran erilainen ajaa kuin viime vuonna käyttämäni Lancer. Testeissä auto tuntui hyvältä, ja taustalla oleva tiimi on erittäin motivoitunut. Meillä kaikilla on yhteinen kirkas tavoite ja se on suomenmestaruus, Katajamäki puntaroi.

Arctic Lapland Rally on uudistunut siltä osin, että nyt perjantaista ja lauantaista ei jaeta enää erikseen SM-pisteitä. Myös SM-sarja on uudistunut, sillä jatkossa rengasmäärää on rajattu. Avauskisan 12:lla erikoiskokeella saa käyttää 16:ta uutta rengasta.
- Mielenkiintoinen sääntömuutos. Miten se vaikuttaa, jää nähtäväksi. Joka tapauksessa rengasmäärän rajaaminen tuo lisää mietittävää taktiikkapuolelle. Tunturissa käytettävät renkaat on merkattava jo torstaina, ja siinä pitäisi sitten tietää millaista säätä ja keliä on luvassa lauantaina. Joka tapauksessa kilpailussa on vain yksi tavoite, ja se on voitto, Katajamäki sanoo.Kosti Katajamäki, Järvisuomen Urheiluautoilijat
2001 rallin SM-sarja, Opel Astra, SM 1.
2002-05 rallin junioreiden MM-sarja, VW Polo, Suzuki Ignis, 27 kilpailua / 63 MM-pistettä
2004 rallin SM-sarja, Mitsubishi Lancer Evolution VII, SM 10.
2005 rallin SM-sarja, Peugeot 206 WRC, SM 1.
2006 rallin MM-sarja, Ford Focus WRC04, 5 kilpailua / 7 MM-pistettä.
2007 rallin SM-sarja, Mitsubishi Lancer Evolution IX, SM 3.

www.kostiwrc.com

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa