Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki

22.01.2008 / Kalle Pinomäki

Rallin SM-sarja alkaa viikonloppuna Rovaniemellä

Kalle Pinomäki puhkuu intoa uuden rallikauden kynnyksellä. Kaksi kautta MM-ralleja ajanut turkulainen hakee tänä vuonna kokemusta nelivetoautosta ja tekee sen monella mittapuulla mitattuna kovimmalla mahdollisella tasolla.

Pinomäki vastaa uusiin ja entistä kovempiin haasteisiin rallin SM-sarjassa (ryhmä iso N, yli 2000 cc) Mitsubishi Lancer Evolution IX -autolla, joka edustaa alansa ehdotonta huippua. Ajokin huollostaa vastaa Pinomäen taustalla operoiva Set Promotion -yksityistalli. - Jos kotimaassa pärjää tässä ryhmässä, niin sitten on vauhti oikeasti kohdallaan. Moni sanoo, että tämä on yksi kovatasoisimmista kansallisista sarjoista, Pinomäki tietää.

Pinomäen tavoitteena on opiskella nelivetoauton ajotekniikka ja säätämistä. Tulostavoitteet on asetettu vasta kesäkauteen.
- Otetaan kauden alku tunnustellen ja nöyrällä asenteella. Tottakai mennään kaasu pohjassa niin kovaa kuin osataan, mutta ei suurella riskillä. Talvikauden kilpailuissa pitäisi löytyä sellainen ote ajamiseen, että kesällä voidaan sitten kolkutella niitä kärkisijoja, Pinomäki miettii.

- Päätavoite on Suomen MM-osakilpailussa, eli Neste Oil Rallissa. Silloin vauhdin on oltava jo kohdallaan, kuski lisää.

Rallin SM-sarja alkaa tulevana viikonloppuna Rovaniemen Arctic Lapland Rallyllä, johon Pinomäki starttaa kartanlukijansa Matti Kaskisen kanssa numerolla 19. Ajotuntumaa kaksikko haki Vanajanlinna-rallista. Lisäksi Pinomäki on ajanut tuhdit kilometrit testiä. - Vanajassa kaikki sujui hyvin. Se antoi uskoa siihen, että olemme oikealla tiellä, Pinomäki puntaroi.

SM-sarjassa on siirrytty MM-rallien tapaan rengasmäärän rajoituksiin. Rovaniemen 12:lla erikoiskokeella kuljettaja voi käyttää vain 16:ta rengasta. Pinomäelle se sopii.
- Se ehkä tasoittaa hieman kärjen menoa. Minulle se sopii, sillä totuin jo MM-osakilpailuissa samaan, Pinomäki sanoo.

Kauden avauskisa alkaa perjantaina ja päättyy 218 erikoiskoekilometrin jälkeen lauantai-iltana.

Suurimmat ennakkosuosikit ison N-ryhmän mestareiksi ovat Jari Ketomaa (Subaru) ja Pinomäen tapaan Mitsubishin tuoreimmilla versioilla ajavat Juha Salo ja Kosti Katajamäki. Kolmikon vyöllä on jo entuudestaan kahdeksan SM-titteliä.

www.setpromotion.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa