Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki

22.01.2008 /

Rallin SM-sarja alkaa viikonloppuna Rovaniemellä

Kalle Pinomäki puhkuu intoa uuden rallikauden kynnyksellä. Kaksi kautta MM-ralleja ajanut turkulainen hakee tänä vuonna kokemusta nelivetoautosta ja tekee sen monella mittapuulla mitattuna kovimmalla mahdollisella tasolla.

Pinomäki vastaa uusiin ja entistä kovempiin haasteisiin rallin SM-sarjassa (ryhmä iso N, yli 2000 cc) Mitsubishi Lancer Evolution IX -autolla, joka edustaa alansa ehdotonta huippua. Ajokin huollostaa vastaa Pinomäen taustalla operoiva Set Promotion -yksityistalli. - Jos kotimaassa pärjää tässä ryhmässä, niin sitten on vauhti oikeasti kohdallaan. Moni sanoo, että tämä on yksi kovatasoisimmista kansallisista sarjoista, Pinomäki tietää.

Pinomäen tavoitteena on opiskella nelivetoauton ajotekniikka ja säätämistä. Tulostavoitteet on asetettu vasta kesäkauteen.
- Otetaan kauden alku tunnustellen ja nöyrällä asenteella. Tottakai mennään kaasu pohjassa niin kovaa kuin osataan, mutta ei suurella riskillä. Talvikauden kilpailuissa pitäisi löytyä sellainen ote ajamiseen, että kesällä voidaan sitten kolkutella niitä kärkisijoja, Pinomäki miettii.

- Päätavoite on Suomen MM-osakilpailussa, eli Neste Oil Rallissa. Silloin vauhdin on oltava jo kohdallaan, kuski lisää.

Rallin SM-sarja alkaa tulevana viikonloppuna Rovaniemen Arctic Lapland Rallyllä, johon Pinomäki starttaa kartanlukijansa Matti Kaskisen kanssa numerolla 19. Ajotuntumaa kaksikko haki Vanajanlinna-rallista. Lisäksi Pinomäki on ajanut tuhdit kilometrit testiä. - Vanajassa kaikki sujui hyvin. Se antoi uskoa siihen, että olemme oikealla tiellä, Pinomäki puntaroi.

SM-sarjassa on siirrytty MM-rallien tapaan rengasmäärän rajoituksiin. Rovaniemen 12:lla erikoiskokeella kuljettaja voi käyttää vain 16:ta rengasta. Pinomäelle se sopii.
- Se ehkä tasoittaa hieman kärjen menoa. Minulle se sopii, sillä totuin jo MM-osakilpailuissa samaan, Pinomäki sanoo.

Kauden avauskisa alkaa perjantaina ja päättyy 218 erikoiskoekilometrin jälkeen lauantai-iltana.

Suurimmat ennakkosuosikit ison N-ryhmän mestareiksi ovat Jari Ketomaa (Subaru) ja Pinomäen tapaan Mitsubishin tuoreimmilla versioilla ajavat Juha Salo ja Kosti Katajamäki. Kolmikon vyöllä on jo entuudestaan kahdeksan SM-titteliä.

www.setpromotion.com

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa