Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

24.01.2008 / Teemu Arminen

Rallin SM-sarja käynnistyy perjantaina Rovaniemellä Arctic rallin merkeissä. Kaksipäiväinen kilpailu antaa osviittaa alkavan kauden menestyjistä. Rallissa jaetaan 1,5 kertaiset pisteet, joten maaliin pääseminen on arvossaan. Perjantaina ja lauantaina kilpaillaan yhteensä 12 erikoiskoetta , joilla on yhteismittaa 218 kilometriä.

Riihimäkeläinen Teemu Arminen starttaa kauteen luottavaisena. Armisen tavoite alkavalle kaudelle on selkeä. Mitalin syrjästä pitäisi saada kiinni. - Mitali oli tavoitteeni jo viimekaudelle. Tavoite ei ihan toteutunut, mutta nyt sitä lähdetään jahtaamaan tosissaan. Uskon vahvasti menestymismahdollisuuksiini, uhkuu Arminen luottavaisena.

Arminen povaa mitalitaistelusta kuitenkin tiukkaa. - Kauden avauskilpailu tulee antamaan osviittaa siitä kuinka kovaa jatkossa pitää mennä. Mielestäni viiden kärkikuskin nippu on huomattavasti kovempi kuin viime kaudella. Ketomaa, Salo, Katajamäki, Rantanen ja me. Uskon Arctic Rallin voittajan ja palkintopallikolmikon olevan tuossa joukossa. Pois ei voi myöskään sulkea Pinomäkeä eikä Nikaraa, vaikka heidän vauhtinsa on vielä hienoinen arvoitus.. Nyt ovat kaikki ensimmäistä kertaa samassa kisassa, ja kun kisa on pitkä jokainen pääsee varmasti sinuksi autonsa kanssa. Kun jaossa on vielä korkeat pisteet , niin kaikki haluavat menestyä. Lauantaina sitten tiedetään se, kuka tulee menemään kovaa koko kaudella, ennustaa Arminen.

Vuodesta 2004 Subarun ratissa viihtynyt Arminen starttaa kauden avauskilpailuun tutulla kalustolla Tommi Mäkinen Racingin (TMR) sopimus taskussaan. - Auto on varmasti nopea ja sillä saralla kaikki on erinomaisessa kunnossa. Peli on soinut aikaisemminkin kovaa, joten kyllä sillä varmasti täälläkin mukavasti kerkiää. Kaluston suhteen meidän asiamme ovat erinomaisella tolalla, toteaa Arminen.

Vähäluminen talvi näkyy myös Rovaniemellä. Lumipenkat ovat reitin varrella paikoin varsin matalat. - Reitin suhteen ei ole mitään yllätyksiä. Se on varsin samanlainen kuin viime vuonna. Olemme lähinnä hioneet kuntoon vanhoja nuotteja, toteaa Armisen kartturi Seppo Varmavuo, - Täällä pitää mennä tänä vuonna kovaa ja tarkasti, sillä paikoin ei juuri penkkoja ole. Lisäksi tien pinta on paksussa jäässä, joten reitti todennäköisesti kestää hyvin, eikä kenenkään tarvitse ajaa pahassa spoorissa.

Arminen ei lähde kaksipäiväiseen kilpailuun varmistelemaan, vaikka joku muu saattaisi sellaisen taktiikan valita.
-Taktiikka on täräyttää täyttä ilman suuria riskejä. Niin moni ukko vetää kuitenkin täysillä heti alusta. En usko siihen, että katselemalla muiden menoa tulisi menestystä. Hitaasti kiiruhtamalla ei nousta kolmen sakkiin, mikä on tavoitteemme. Eli kovaa pitää ajaa, mutta tarkasti. Ja vaikka penkkoja ei ole muuta kuin Kemijärven lenkillä, niin kyllä sitä siitä huolimatta pitää uskaltaa ajaa, eikä vain keskittyä siihen, että pysyy tarkasti tiellä. Sellainen verottaa taatusti vauhtia. Täällä mennään perinteisesti kovaa ja niin myös takuuvarmasti tässä viikonvaihteessa, päättää Arminen.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa