Facebook Twitter Email Pinterest

Anssi Mustonen

25.01.2008 / Anssi Mustonen

Ralliautoilun seitsemän osakilpailun mittainen sarja starttaa perjantaina perinteikkäällä Arctic Lapland rallilla, joka edelleen paremmin edelleen tunnetaan Tunturirallina. Viime vuonna valikoidusti SM-sarjan osakilpailuja ajanut suonenjokelainen Anssi Mustonen II-kuljettajansa Kari Kallion kanssa starttaavat kaksipäiväiseen kilpailuun A-ryhmäläisellä Mitsubishi Lancer Evolution VI ralliautolla. Kaksikon tavoitteena on suoriutua kunnialla 12 erikoiskokeen mittaisesta pitkästä kilpailusta ja avata SM-pistepussi mahdollisimman korkeilla pisteillä. Ensimmäistä kokonaista SM-kilpailukautta ajava Mustonen lähtee matkaan maltillisin mielin.

- Maltti on nyt valttia, sillä edessä on ralliurani ensimmäinen Arctic Lapland ralli. Lähes kaikki kanssakilpailijani ovat kilpailleet täällä vähintään kahdesti ja siten heillä on huomattavasti enemmän tietoa ja kokemusta tämän pitkän rallin kiemuroista. Vaikka kyseessä on nopeuskilpailu, pidän tätä kaksipäiväistä kilpailua kestävyyskilpailuna ja siten vauhti on sovitettava siten, että maalilippu heiluu meille lauantaina, suunnitteli Mustonen.

Anssin ja hänen II-kuljettajansa Kari Kallion kilpailustrategia ei ole huono. Vaikka kilpailun erikoiskokeet ovat pinnaltaan erinomaisessa kunnossa, on lauha talvi tehnyt tepposet joillekin tieosuuksille.
Rymistelemällä rallia ei voiteta eikä olla tulosluettelossa kovinkaan korkealla. Oman lisänsä aiheuttaa SM-sarjan rengasrajoitus, joka rajaa kilpailussa käytettävien renkaiden lukumäärän. Mustonen toivottaa uuden rengassäännön tervetulleeksi.

- 16 rengasta 12 erikoiskokeelle riittää varmasti ja tuo myös pieniä kustannussäästöjä jokaisen kilpailijan budjettiin. Varmasti jokainen kilpailijapari joutuu tekemään rengasjumppaa erikoiskokeiden välillä ja siten pyrkii niin säästämään renkaita kuin myös ottamaan niistä maksimaalinen hyöty irti, kommentoi Mustonen uutta rengasrulettia.

- Mielenkiintoinen kilpailu on tulossa ja ajamieni ennakkotestien jälkeen starttaan kilpailuun luottavaisena vaikkakaan kilpailukalustoni ei vastaa mitenkään A-ryhmän WRC-ralliautoille. Haluan kilpailun antavan minulle paljon kokemusta, kokemusta ja kokemusta. Katsotaan lauantaina Lordi -aukiolla mihin suorituksemme meidät vei, Mustonen jatkoi.

Anssi Mustonen ja Kari Kallio ajavat kilpailussa numerolla 33.

www.rally-anssi.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa