Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

25.01.2008 / Jukka Ketomäki

Arctic Lapland Rallyssa kilpailu on tänä vuonna kovempaa kuin koskaan

Rovaniemellä tulevana perjantaina käynnistyvä kaksipäiväinen Arctic Lapland Rally eli kansan suussa paremmin Tunturirallina taipuva kilpailu avaa yleisen luokan SM-kauden. Rallista on tulossa kovatasoisin vuosikausiin kun A-ryhmän mitalitaisteluun on lähdössä yli 20 kilpailuparia ja niistä reilut kymmenen on matkassa aidoilla WRC-autoilla. Sekä A- että N-ryhmässä on mukana myös useita MM-sarjasta kokemusta hankkineita kuljettajia.

Usean vuoden ajan rallin SM-sarjan N-ryhmän kärkipaikoilla ja kaudella 2004 ryhmän SM-hopeaa kurvannut ylistarolainen Jukka Ketomäki laittaa ensi viikonloppuna Rovaniemellä "kovat piippuun". N-ryhmän kisapeli vaihtuu A-ryhmän täysiveriseen WRC-autoon. Ketomäen Skoda Octavia WRC on sama auto millä ylistaro-lainen on päästellyt muutamia yksittäisiä kilpailuja.
-Heikoista keleistä johtuen testit ovat jääneet vähiin. Pienten nykäisyjen perusteella tuntuu, että autossa aiemmin esiintyneet tekniset ongelmat on nyt korjattu.

-Tunturirallin ensimmäisillä pätkillä ei ole koskaan kisaa ratkaistu ja alussa on mentävä autoon totutellen. Ensimmäisen kilpailupäivän loppujaksolla on kaksi vaativaa erikoiskoetta. Molemmilla on mittaa 30-kilometriä. Siellä pitää jo sitten pystyä auton tehojen mukaiseen vauhtiin, Ketomäki puntaroi.

Tunturirallista käynnistyvässä SM-sarjassa Ketomäen kartturin pestin ottaa vastuulleen vaasalainen Kai Risberg. Viime kausina SM-sarjassa Ketomäen kakkoskuskina istunut härmäläinen Jarkko Alanen luotsaa Ketomäkeä muissa ralleissa.


Tavoitteet korkealla

Jukka Ketomäki uskoo mahdollisuuksiinsa voittaa SM-kauden avaus Rovaniemellä. Tavoitteelle löytyy katetta kun muistaa, että ylistarolainen oli nopein Tuntureiden kiertäjä neljä vuotta sitten, silloin N-ryhmän autolla.
-Jos auto toimii moitteetta, uskon että pystymme ajamaan rallin voitosta. Helppoa se ei tule olemaan kun kahden päivän aikana ajetaan 12 erikoiskoetta. Nyt on selvittävä maaliin saakka, sillä ensimmäiseltä päivältä ei jaeta pisteitä erikseen, Ketomäki tarkentaa.

Kovimmat vastukset ylistarolainen nimeää A-ryhmässä jo aiemmin menestyneistä kuljettajista.
-Jarmo Mikkonen, Ari Vihavainen ja paluun SM-ralleihin tekevä monet MM-rallit ajanut Janne Tuohino menevät aina kovaa ja varmasti nyt myös Tunturissa.

Ketomäki ja Risberg ovat rakentaneet kautta myös Tunturirallista eteenpäin.
-SM-sarjan tavoitteeksi on asetettu A-ryhmän mestaruus. Nyt se on ajettava, jos sitä yleensä haluaa. Vuoden kuluttua siihen ei ole mahdollisuutta, sillä luokalla ei ole tämän kauden jälkeen ole SM-arvoa.

-Moni muukin varmasti haluaa voittaa A-ryhmän viimeisen mestaruuden. Ehkä juuri siitä syystä luokkaan on ilmoittautunut ennätysmäärä kilpailijoita, Ketomäki valaisee.

Ketomäki saa vastusta myös oman maakunnan WRC-kuljettajista. Kurikan UA:n Timo Mäenpää lähtee Tunturiin samanlaisella Skodalla kuin Ketomäki ja laihialainen Jukka Hiltunen on matkassa Ford Focus WRC:llä.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa