Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

25.01.2008 / Juha Salo

Arctic Lapland Rally käynnisti tänään rallin SM-sarjan mitalijahdin. Rovaniemellä ajettavan kilpailun avauspäivä mentiin täysin ison N-ryhmän Mitsubishia kuskaavan Juha Salon tahdissa. Kuuden erikoiskokeen jälkeen Salo ja kartanlukija Mika Stenberg johtavat kokonaiskilpailua 36,4 sekunnin erolla Jari Ketomaahan. Salon Mitsubishi Ralliart Finland -tiimikaveri Kosti Katajamäki pitää kolmatta sijaa 49 sekuntia kärjestä.

Juha Salon startti kauteen oli mallikas. Vauhti oli kohdallaan heti ensimmäisestä pikataipaleesta alkaen. Salo kirjautti kilpailun nopeimmat EK-ajat viidelle ensimmäiselle erikoiskokeelle. Neljännellä, Jyrhämäjärven miltei 30 kilometrin pätkällä Salo antoi tasoitusta Mitsubishin vikuroitua risteyksessä.
- Tie oli jäässä ja urilla. Jätin jarrutuksen myöhäiseksi ja auto meni sukkana pitkäksi. Yritin kääntää käsijarrulla, mutta auto sammui. Ilman tätä tilannetta ero voisi nyt olla 5-10 sekuntia isompi, Salo luonnehti tilannetta.

Viimeisellä yleisöerikoiskokeella Salo ei nähnyt tarvetta kiristää pohja-aikaa, joten tallikaveri Katajamäki kiirehti 3,7 kilometriä puolitoista sekuntia nopeammin.
- En ottanut pätkää täysillä. Tie oli kovalla spoorilla ja siellä oli paljon irtolunta. Maalimutkassa pöllytin jo vähän penkkaa, Juha kertasi.

Huomenna ajetaan kuusi erikoiskoetta, joille yhteismittaa kertyy reilu 116 kilometriä. Salo lähtee Kemijärven suunnalla kiertävälle reitille ladunavaajana.
- Lähtökohta huomiseen on hyvä. Toivottavasti ei ala satamaan lunta. Siinä tapauksessa kärsitään starttipaikasta. Niin tai näin, niillä mennään ja mennään hölmöilemättä.

- Auto on nyt sellainen kuin olisi pitänyt jo pari vuotta olla. Nyt ajaminen on kivaa, kaksi edelliskautta ison N-ryhmän hopealle ajanut Salo päätti.


Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
tiedotus@saloracing.net

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa