Facebook Twitter Email Pinterest

Heikki Westerlund

26.01.2008 / Heikki Westerlund

Suunnitelman mukainen auton testaus kisaviikolla ei oikein onnistunut. Keskiviikkona oli huollon pojilla auton kanssa vielä sen verran tekemistä, joten odotettu auton ensikokeilu jäisi torstain testierikoiskokeelle. Mutta säänhaltija tekikin olosuhteista sellaiset, ettei auton testaamisesta tullut käytännöllisesti katsoen mitään. Iltapäivän lumimyräkkä oli niin armotonta, että parin ajokerran jälkeen totesimme, ettei ajaminen siinä kelissä palvele ketään eikä mitään.

Lähdimme siis kisaan ´aivan kylmiltään´. Etenimme kuitenkin koko ajan kohtuullista vauhtia ja huollossa kolmen ajetun ek:n jälkeen teimme auton alustaan melkoisen isojakin muutoksia saadaksemme autoon parempaa pitoa tienpintaan. Toisella erikoiskokeella kohtasimme myös teknisen ongelman, joka pudotti vauhtiamme oleellisesti; hydraylisen käsijarrun katkaisija rikkoutui, josta syystä keskilukon ohjelma oli sekaisin puolenmatkaa 24 km pituisella pätkällä. Saimme Arton kanssa seuraavalla siirtymällä ennen kolmatta ek:ta ´ohitettua´ ko. kytkimen, joten siellä asia ei enää ajoa vaivannut. Tämä olikin ainoa tekninen murhe koko kisan aikana. Hyvän auton ovat Kake ja Harri rakentaneet!

Muuttelimme huollossa koko kisan ajan alustan säätöjä ja loppua kohden saimmekin sen jo toimimaan enemmän halutun suuntaisesti. Emme ehtineet saamaan autoomme luokiteltuja isoja jarruja tähän kisaan. Aikaisemmissa A-ryhmän autoissa olenkin tottunut aika paljon parempaan jarrutehoon, joten itse uskon tämän vaikuttaneen ajoon jonkin verran. Jos ei oikein luota auton pysähtymiseen, niin sellainen terve itseluottamus koko ajamiseen on silloin myös hieman kateissa. Ennen seuraavaa kisaa pitäisi uusien jarrujen jo oleman autossa kiinni. Tarkoitus on myös ajaa sitten ennen kisaa kunnon sessio, jossa samalla saisimme säädettyä alustan ja keskilukon ohjelman itselle mieleiseksi. Aikatauluja haittaa nyt kuitenkin se, että meidän huoltotiimi hoitaa Ruotsin MM-rallissa Laivolan Arin Mitsubishin huollon, mutta emmeköhän johonkin väliin saa yhden päivän tätä asiaa varten sovittua ja varattua.

Arctic Lapland Rally oli jälleen kerran vaativa ja vaikea. Usealle kuljettajalle tapahtui ajovirheistä johtuvia ulosajoja, samoin tekniset ongelmat katkaisivat monen matkan. Olimme itse koko porukan kesken kisaan tyytyväisiä; näimme että uusi auto toimii teknisesti hyvin. Mainittujen muutoksien jälkeen uskon itse myös vauhdin hieman kasvavan seuraavaan kisaan mennessä. Seuraava kisastartti tapahtuu SM Peurunkarallissa Laukaassa helmikuun 16. päivä. Palataan asiaan sitä ennen...

Ystävällisin terveisin
Hessu Westerlund
GSM 0400/485041

www.westerlund.tv/rallyteamwesterlund

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa