Facebook Twitter Email Pinterest

Ville Hautamäki

31.01.2008 /

Rallin SM-sarjan avauskilpailu Arctic Lapland Ralli eli tutummin Tunturi ralli kurvailtiin loistavissa olosuhteissa viikonvaihteen aikana. Kaksipäiväisen kilpailun erikoisuus muihin vuosiin verrattuna oli se, että siitä jaettiin vain yhdet pisteet. Pisteet olivat tosin puolitoista kertaiset, joka korosti lisää Rovaniemen kilpailun merkitystä kauden jatkoa ajatellen.

Hautamäki Motorsportin Ville Hautamäki ja Ari-Pekka Hautanen ajoivat hienosti pienen n-ryhmän toiseksi.
- Me ollaan Rovaniemellä liian usein keskeytetty omiin virheisiin ja niiden pisteiden kerääminen loppukauden on kova homma. Nyt on hyvä mieli, vaikka voittamaan tietenkin lähdettiin, Ville Hautamäki jutteli maalipaikalla Lordi aukiolla.

Perjantain kuuden erikoiskokeen urakka alkoi Villeltä ja Pekalta hyvin. Kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen luokan johtopaikka oli hallussa 5,8 sekunnilla.
- Ihan mukavasti alkoi. Rajoilla ollaan tultu vauhdin suhteen. Uuteen rengas merkkiin löytyi heti hyvä luotto, Ville kertoi ensimmäisessä huollossa.

Hallitseva Suomenmestari Joonas Lindroos löysi kuitenkin kolmelle seuraavalle ihme lääkkeet. Jämsäläinen ajoi ohi ja karkuun johtaen perjantain jälkeen 37,8 sekunnilla Hautamäkeä.
- Ei pysytty Joonaksen vauhdissa, kun tuli pimeää Neljännellä erikoiskokeella ajoin yhden risteyksen pitkäksi, mutta tappio ei tullut siinä, Ville raportoi yötauolle mentäessä.

Villen kipeytynyt selkä vähän haittasi lauantai aamun valmistautumista, mutta ei onneksi estänyt ajamista. Taistelu luokan voitosta ei kuitenkaan Hautamäeltä onnistunut. Lindroos oli Hautamäkeä nopeampi kaikilla lauantain kuudella erikoiskokeella. Heidän eronsa maalissa oli minuutti ja 11,9 sekuntia.
- Kyllä heti aamusta selvisi, että emme pysty haastamaan Joonasta. Turvasimme toisen tilan ja hyvät pisteet. Vältimme turhia virheitä, sanaili Ville maalissa. Rehtinä kilpailijana hän antoi tunnustusta voittajalle maalilava haastattelussa.

- Auto, huolto ja renkaat toimivat koko kilpailun ajan loistavasti, kehui Hautamäki.

- Peurunkarallissa haastamme uudella innolla Lindroosin, lupasi alajärveläinen Hautamäki.


Teksti: Vesa Rauhala

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa