Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -uutisia 4/08

05.02.2008 / Ralli SM -uutisia 4/08


Vihavaisen WRC-moottori Skotlannin kautta Laukaaseen

Ryhmä A:n toiseksi korkeimmat SM-pisteet Rovaniemeltä ajaneen Ari Vihavaisen Ford Focus WRC:n moottori matkasi napapiiriltä suoraan Fordin kilpailutoimintaa hoitavan M-Sportin huollettavaksi Skotlantiin.
- Moottorin tunnit tulivat Rovaniemellä täyteen. M-Sportin puolelta vakuutettiin, että aikataulu pitää ja saamme moottorimme ennen Laukaan SM-rallia takaisin, Vihavainen kertoo.


Tuohinolla uusi yritys Laukaassa

Yleiskilpailun neljänneltä sijalta Arctic Lapland Rallyssa keskeyttämään joutunut Janne Tuohino esiintyy Subaru Impereza WRC03:n puikoissa seuraavan kerran SM Peurunkarallissa Laukaassa.
- "Tunturin" keskeytys harmittaa, sillä olisin mielelläni ajanut paljon ehjiä erikoiskoekilometrejä alle. Onhan siitä reilu vuosi sitten kun olen viimeksi rallin lähtöviivalla ollut, joten ruosteet olisi pitänyt karistaa ranteista jo Rovaniemellä. Tällä kertaa en päässyt ajamaan yhtään ongelmatonta erikoiskoekilometriä taistellessamme vaihdelaatikkovian kanssa.

Unkarilaiselta tiimiltä vuokrattu WRC-ralliauto jäi Suomeen, vaihdelaatikon vika on paikallistettu, ja Janne osallistuu samalla kalustolla Laukaan SM Peurunkaralliin.


Subaru Dealer Team Ruotsin kautta Keski-Suomeen

Subaru Dealer Team Finlandin ensiesiintyminen Ralli SM -sarjassa sujui vauhdikkaasti. Hallitseva suomenmestari Jari Ketomaa sijoittui Arctic Lapland Rallyssa kolmanneksi, mutta tiimikaveri Teemu Armisen hyvä sijoitus valui käsistä ulosajon seurauksena. Tiimin molemmat kuljettajat matkustavat Laukaaseen Ruotsin MM-rallin kautta.
- Ruotsissa ei saa sitten lipsauttaa ulos, sillä heti sieltä kotiuduttuamme on edessä jo SM Peurunkaralli, Arminen muistuttaa.

Ruotsissa ja heti perään Laukaassa Jari Ketomaa esittelee ralliyleisölle uuden N-ryhmän Subaru Impreza WRX08 -ralliauton, kun Arminen jatkaa vielä talvikauden loppuun tutulla Impreza WRX07 -kilpurilla.


Katajamäki tähtää takaisin voittokantaan

SM Arctic Lapland Rallyssa yleiskilpailun toiseksi viimeisellä EK:lla noussut Mitsubishin Kosti Katajamäki tähtää Laukaassa takaisin voittokantaan.
- Tauon aikana ajetaan testiä ja säädetään auton voimansiirtoa enemmän ajotyylilleni sopivaksi. Kun luottoa löytyy, niin vauhdinkin pitäisi samassa suhteessa kasvaa. Toki itse säädin autoni Rovaniemellekin, mutta ajo-olosuhteet olivat napapiirillä niin paljon erilaiset kuin testeissä, että pieleen meni. Nousu toiseksi ja 20 SM-pistettä olivat toki hyvä alku kaudelle, Katajamäki muistuttaa.


Magga tähtää kahden parhaan joukkoon

Rovaniemen SM-avauksessa pienessä N-ryhmässä kolmanneksi ajanut Ailu Magga oli tyytyväinen kauden aloitukseen, vaikka parannettavaakin jäi.
- Kun auto pelaa, niin korkeammallekin pitäisi yltää. Meillä oli Rovaniemellä jarrujen kanssa ongelmia, siksi kolmas sija tyydyttää. Syy jarruvikaan löytyi, ja Laukaassa auton pitäisi olla täydessä iskussa. Ajan ennen kisaa vielä Jyväskylän liepeillä yhdet testit, jotta kaikki olisi varmasti ennen H-hetkeä kunnossa, Magga suunnittelee.


Keski-Uusimaaralli 13.-14.6.2008

Keravalla ja sen ympäristössä ajettava Keski-Uusimaaralli avaa SM-rallien kesäkauden kesäkuun puolessa välissä. Kilpailua tehdään jo täydellä tohinalla, ja reittikin on viittä vaille valmis, muutamaa viimeistelyä lukuun ottamatta.

Erikoiskokeita tulee yhteensä kuusi, ja lähtöpaikkana on edellisvuosien tapaan Keravan keskusta. Itse kisapäivälle on luvassa myös "yllätyskuvioita", joista osa selviää kilpailijoille ja yleisölle lähempänä kisaa ja osa kilpailupäivänä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa