Facebook Twitter Email Pinterest

Mitsubishi Ralliart Finland

13.02.2008 / Mitsubishi Ralliart Finland

Ralli SM -sarja jatkuu lauantaina Laukaassa Peurunkarallilla. Kauden avauskilpailussa Rovaniemellä Mitsubishi Ralliart Finlandin kuljettajat Juha Salo ja Kosti Katajamäki ajoivat kaksoisvoittoon.

Salo tykittii voittajaksi ja SM-sarjan kärkimieheksi Mitsubishi Lancer Evolution IX -autollaan seitsemän pohja-ajan turvin ja Kosti Katajamäki peesasi neljän pohjan muodossa.

- Olen nyt takaa-ajettu. Se hieman muuttaa minun ja muidenkin taktiikkaa. Avauskilpailu oli todellinen nappikisa, ja lopussa pystyin jo tarkkailemaan muiden vauhtia ja ajamaan sen mukaan. Nyt Laukaassa meininki on ihan eri. Lyhyessä kisassa on mentävä kaasu pohjassa alusta loppuun, ja katsottava vatsa maalissa niitä sekuntieroja, Salo tietää.

Salolle tuleva Laukaan osakilpailu on tuttu. Hän on voittanut sen kolme kertaa peräkkäin vuosina 2005-2007.
- Maksimipisteet ovat mielessä. Autoa on taas kehitetty tässäkin välissä. Olosuhteet ovat varmasti hyvät ja tasapuoliset kaikille, joten ihan mielenkiintoinen ralli tulee, Salo puntaroi.

SM-sarjassa (ryhmä N, yli 2000 cc, ns. iso N-ryhmä) Salon saldo avauskilpailun jälkeen on 24. Katajamäellä pisteitä on 20. Automerkkien pisteissä Mitsubishi johtaa sarjaa maksimipistein.

Katajamäki ajaa nyt ensimmäistä kauttaan Mitsubishi Ralliart Finlandin kuljettajana, ja starttasi kauteen uudella autolla.
- Avauskisan jälkeen on tehty paljon kotiläksyjä. Auto oli hyvä, mutta en aivan löytänyt sellaista tarvittavaa luottoa vielä. Olemme nyt testeissä saaneet auton paremmin omalle ajotyylille sopivaksi. Voimansiirron puolella on tehty töitä itse asiassa aika paljonkin. Nyt luotto alkaa löytyä, ja jospa se kaasukin alkaisi pysyä pohjassa, Katajamäki tuumii.

- Keski-Suomessa tiet ovat varmasti viimeisen päälle talvirallikunnossa ja reitti vauhdikas. Voitosta ajetaan, se on selvä, ja yritetään ottaa Salon SM-pistejohto kiinni, Katajamäki korostaa.

Laukaan SM-rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joilla yhteismittaa on 107 kilometriä. Salo ja kartanlukija Mika Stenberg ajavat numerolla yksi ja Katajamäki kartanlukijansa Lasse Hirvijärven kanssa starttaavat heti perään numerolla kaksi. Rallin talvikausi päättyy maaliskuun puolivälissä Nilsiässä.


Lisätietoja:
Vemic Auto Oy Ab - MITSUBISHI-maahantuonti
Pekka Koski
GSM +358 400 210 490
pekka.koski@veho.fi

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa