Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

15.02.2008 /

Ralliautoilija Matti Rantanen ajoi torstaina hyvät testit ja lähtee hakemaan menestystä kauden toiseen Ralli SM-osakilpailuun, joka koitaa lauantaina Laukaan Peurunkarallissa.

26-vuotias lammilainen oli tyytyväinen testipäivän päätteeksi. Kehitystyö uuden Mitsubishi Lancer Evo9 -mallin kanssa on taas mennyt eteenpäin.
- Pääsin ajamaan ensimmäistä kertaa uudella kilpurilla meidän tutulla testitiellä Lammilla. Alkutalven kelit ovat olleet niin leutoja, että sohjolumella testaaminen on jäänyt vähiin. Nyt ajoimme noin 70 kilometriä jäisellä tiellä, joka oli erinomaisessa kunnossa, Rantanen totesi.

- Keskilukon säätöjä saatiin parempaan suuntaan ja myös iskunvaimennuksen osalta saimme kehitystä aikaiseksi.

AKK-Motorsportin rallivalmennusryhmään kuuluva Rantanen kävi viime sunnuntaina Keuruulla ajo- ja nuottiharjoituksissa, mutta keli ei silloin suosinut.
- Pehmeä keli ei oikein suosi testaamista ja auton kehitystä. Onneksi keli nyt vihdoin pakasti ja pääsin ajamaan hyvissä olosuhteissa. Rallin aikana lauantainakin näyttäisi olevan kunnon pakkaskelit.

Viime kauden mitalikolmikon kuskit Juha Salo, Kosti Katajamäki ja Jari Ketomaa kirjasivat kärkisijat ja olivat odotetun vahvoja kauden avauskisassa Rovaniemellä. Kolmikon kovimmat haastajat, Rantanen mukaan lukien, joutuivat keskeyttämään Arctic Rallissa.
- Tuo kärkikolmikko täytyisi päästä haastamaan ja voittamaan ennemmin tai myöhemmin. Mieluiten tietysti mahdollisimman nopeasti, Rantanen naurahtaa.

- Täysillä lähdetään liikkeelle ja sinne kärkeen olisi tavoitteena ehtiä. Onnistuneiden testien jälkeen lähtöasetelmat ovat lupaavat.

Rantanen ja kartanlukija Jan Lönegren kilpailevat Laukaan SM-osakilpailussa numerolla 6.

www.mattirantanen.net

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa