Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Hiltunen

15.02.2008 / Jukka Hiltunen

Ralliautoilun SM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan huomenna Laukaan ympäristön perinteikkäillä erikoiskokeilla. Seitsemälle pikataipaleelle ja noin 106 erikoiskoekilometrille starttaa monta menestyksen nälkäistä ralliautoilijaa. Yksi heistä on Ford Focus RS WRC´03 ralliautoa ohjastava Jukka Hiltunen II-kuljettajansa Panu Plosilan kanssa.

Kolme viikkoa sitten rallin SM-sarjan avauskilpailussa Rovaniemellä Hiltunen ajoi erinomaista rallia aina kymmennennelle erikoiskokeelle saakka, jolloin A-ryhmän toinen sija ja sen tuomat toiseksi korkeimmat SM-pisteet valuivat ajovirheen ja sitä seuranneen ulosajon seurauksena lappilaiseen hankeen. Nyt kolme viikkoa myöhemmin Hiltunen tähtää onnistumiseen ja SM-pistepussin avaamiseen.

- Arctic Lapland Rally sujui ulosajoa ennen paremmin kuin osasin odottaa. Pääsin nopeasti uuden autoni ja sen kujeisiin kiinni kunnes kilpailu päättyi pettymykseen. Mutta se kisa on nollattu ja nyt startataan luottavaisin mielin kohti Suomen rallimaailman pyhätön erikoiskokeille. Edessä on esimerkiksi legendaarinen Lankamaa ja kuuluisa Valkola hieman Neste Oil Rallista poikkeavassa muodossa, raportoi Hiltunen rallin tutustumisjaksolta.

- Eilen torstaina ajoimme noin 50 erikoiskoekilometrin testit, jossa pääsimme ravistamaan ranteet kuntoon. Laskimme mm. autoa alemmaksi ja saimme hyvin fiiliksen päälle. Pienenä kompastuskivenä näen edelleen luoton puuttumisen tekemiini nuotteihin. Tällä WRC-autolla pitää ajaa mutkat ns. kaasu auki eikä pumppaillen eli minun pitää mutkiin mentäessä valita se nopeus jolla koko mutkan meinaan läpi ajaa. Ongelma on siinä, että liian nopea nuotti aiheuttaa liian kovaa mutkaan menemisen jolloin en luota auton käyttäytymiseen ja tilanteita tulee. Tähän asiaan pyrimme nyt nuotitusjaksolla erityisesti keskittymään, kertoi Hiltunen suunnitelmistaan.

SM Peurunkarallin ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy lauantaina klo 11:13.
Jukka Hiltunen ja Panu Plosila Ford Focus RS WRC´03 ralliautolla starttaavat kisaan lähtönumerolla 8.

www.jukkahiltunen.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa