Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Sohlberg

16.02.2008 /

Kristian Sohlberg, 29, avasi pistetilinsä SM-rallikauden toisessa osakilpailussa Keski-Suomen nopeilla teillä. Sohlberg ajoi Laukaan Peurunkarallissa Fiat Abarth Grande Puntolla N-ryhmässä kuudenneksi ja yleiskilpailussa kahdeksanneksi.
- Viisi SM-pistettä on parempi kuin ei yhtään, mutta enhän minä voi olla tällaiseen sijoitukseen tyytyväinen, kun kisaa lähdetään ajamaan aina voitosta, totesi Sohlberg.

Sohlberg jäi N-ryhmässä vakuuttavaa voittokulkuaan jatkaneesta Mitsubishi-kuljettajasta Juha Salosta 1.36,7. Salo oli myös yleiskilpailun nopein samoin kuin kauden avanneessa Arctic-rallissa Rovaniemellä. Sohlberg ei ehtinyt missään vaiheessa aivan kärjen tuntumaan. Hän kiirehti seitsemän erikoiskokeen kisassa N-ryhmän pätkäajoissa parhaimmillaan neljänneksi.
- Ajo kulkee suurimman osan aikaa mielestäni ihan hyvin. Autolla ei vain yksinkertaisesti pääse tällä hetkellä lujempaa. Muutimme parille viimeiselle pätkälle autoa vielä aika paljon ja se osoitti, että olemme menossa oikeaan suuntaan.

Sohlberg korostaa, että uuden Super 2000-luokan auton kehitystyössä riittää vielä melkoisesti työsarkaa.
- Voimaa ei saada siirrettyä vielä riittävän pitävästi tiehen. Nyt pitää pistää mietintämyssy päähän ja suunnitella tulevaa. Minulla on kyllä ideoita auton kehittämiseksi, mutta on eri asia, miten me saamme siihen projektiin tarvittavia osia.

SM-sarjan talvikauden päätöskisa ajetaan kolmen viikon kuluttua Nilsiässä.
- Tiedostan ongelmatilanteet auton osalta. Onneksi ne eivät ole mitään sellaisia, etteikö niitä voitaisi korjata. Paiskitaan edelleen töitä ja pyritään pistämään tästä taas paremmaksi Nilsiässä, suunnittelee Sohlberg.

Lisätietoja:

Kristian Sohlberg
+358 40 9030 560
kristian@sohlberg.org

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa