Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

16.02.2008 / Marko Kakko

Rallin SM-sarjassa mitalia tavoitteleva Marko Kakko lisäsi pistesaldoaan seitsemännellä sijallaan Laukaan osakilpailussa lauantaina. Koskelainen summasi ison N-ryhmän kivikovassa porukassa neljä sarjapistettä, ja piti mitalitavoitteen elossa nousemalla yhteispisteissä kolmanneksi. Silti Kakko kävi kisan jälkeen kierroksilla.

- Ajollisesti ok ja jos tosiaan SM-pisteissä nousi kolmanneksi, niin jees, mutta muuten koko homma meni vähän käteen, Kakko puhisi kisan jälkeen.

Kisan voittoon ajoi Juha Salo, jolle Kakko jäi 1.39 minuuttia. Kakon ja kartanlukija Tuomo Hannosen tähtäimessä oli vielä viimeisellä vauhdikkaalla erikoiskokeella ryhmän kuudes sija, mutta lopulta se jäi vain 3,2 sekunnin päähän.

- Siinä oli meillä tiukka kisa, mutta kaiken kaikkiaan homma kuivui jo lähtölistaan katsoessa. Lähtönumeromme oli 15, ja erikoiskokeilla jarrutuspaikat olivat jo ihan urilla meidän ajovuorolla. Parilla ensimmäisellä erikoiskokeella menivät järjestään jarrutukset ja risteykset pitkäksi. Teimme ennen kisaa vetoomuksen paremmasta lähtöpaikasta, mutta ei se auttanut. Toivottavasti viimeisessä talvikisassa tilanne on jo toinen, Kakko sanoi.

SM-sarjan kokonaistilanteessa Salon Urheiluautoilijoita edustava Kakko (17p) nousi kolmanneksi. Kärkikaksikko Juha Salo (39p) ja Kosti Katajamäki (30p) on jo karkaamassa muilta. Talvikauden finaali ajetaan kolmen viikon kuluttua Nilsiässä.

www.markokakko.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa